Di Francesco: Nem voltunk elég élesek, de nyugodtak maradtunk

Di Francesco: Nem voltunk elég élesek, de nyugodtak maradtunk

Sorozatban negyedik győzelmét aratta a Roma minden sorozatot figyelembe véve a Crotone ellen.

Ez a győzelem egy érett csapat érdeme?

"Sok meccsünkön nem volt ez ránk jellemző, de az látszódott, hogy a csapat fejlődik. Az első félidő a döntéseinknek köszönhetően remek volt, jól és nyugodtan játszottunk, mert az ellenfél nagyon tömören játszott, és igen visszazárt. Sokat volt nálunk a labda, és egy gyönyörű támadás végén El Shaarawy megszerezte a vezetést. A második félidőben saját dolgunkat nehezítettük meg. A pálya sem segített, erős szél volt, de a játékosaim sem voltak eléggé élesek."

"Ennél sokkal következetesebbnek kell lennünk. Vannak időszakok, amikor nem kell erőltetni a keresztlabdákat, inkább előre kellene megjátszani. Egyes csapatok ellen nyugodtan kell játszani, ezen a meccsen pedig ezt tettük, a csapat pedig megcsinálta, amit kértem tőle."

Miért esett vissza a koncentráció?

"Nagyon sok nézőpontot kell ilyenkor figyelembe venni. Amikor megpróbálod a labdát a földön tartni és járatni, akkor az magában hordoz bizonyos kockázatot. Aztán voltak olyan hibáink, amit teljesen öntudatlanul alakultak ki, de Alisson remekül védte megint a kaput. Sokszor túlságosan hagytuk a Crotonét, hogy biztonságban érezze magát."

Hányasra értékelné Alisson újabb remek teljesítményét?

"Nagyon örülök neki, hogy ő a kapusunk, mert remek kapus. A Sahtar ellen hagytuk pihenni, de ma szükségünk volt rá, és a remek védéseire, különben nem unatkoztunk volna."

Amikor a csapat felszabadultan játszik, úgy tűnik, hogy bármire képes.

"Ez az, amin még dolgoznom kell. A játékosoknak önbizalomtól duzzadva kell játszaniuk, csapatként dolgozni, és élvezni a játékot. Nagyon fontos az, hogy végrehajtsuk azt, amiben hiszünk, különben minden csapat ellen szenvedni fogunk."

Stephan El Shaarawy újra feliratkozott a gólszerzők közé.

"Nagyon örülök annak, hogy újra gólt sikerült szereznie, és döntő fontosságú volt. Reggel mondtam neki, hogy az ilyen teljesítmények fogják őt újra jó formába lendíteni, és azzal visszakerül a válogatottba."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Crotone, Serie A