Di Francesco: Nem tettünk meg mindent

Di Francesco: Nem tettünk meg mindent

Az eredményt durvának és túlzónak tartja Di Francesco, azonban szerinte a Romának többet kellett volna tennie.

Kijelenthető, hogy egy hajszálon múlt a vereség?

"Az első félidőben a Napoli jobb volt nálunk, majd a félidőt követően agresszívebbek lettünk és jobban beszorítottuk őket. Pár dolgon változtattam, és visszaálltunk a megszokott játékunkra, ez is segített abban, hogy agresszívebbek tudtunk lenni. Sajnálatos, hogy végül nem jött össze a gólunk."

"Ha megnézik a statisztikákat, akkor láthatják, hogy a Napoli általában többet birtokolja a labdát, de ezen az estén fele-fele arányban volt a labdabirtoklás. Ez is mutatja, hogy milyen kiegyensúlyozott volt az egész. A mi hibánkból szerezték meg a vezetést, ami nagy lökést adott nekik, mi pedig nem tettünk meg mindent annak érdekében, hogy visszajöjjünk a meccsbe."

Kicsit úgy tűnt, hogy a Roma nem hitt magában...

"Kicsit máshogy akartuk a mérkőzést játszani. Néha az utolsó percekben nyersz meg meccseket, ezt láthattuk az Inter ellen is, ahol 70 percig uraltuk a játékot. Egyszerűen csak kellett volna valaki, aki továbblendíti a csapatot. Mindent tudtunk a Napoli komoly passzjátékáról."

"Talán ami a számokat illeti kicsit kevesek voltunk, ezért sem tudtunk a mérkőzésen változtatni, de elégedett vagyok azzal az akarással, amit bemutattunk a második félidőben. A Napolinak nem volt rengeteg hatalmas gólhelyzete, igaz ők irányítottak, amit nem szeretek. A meccs első szakaszában nem a saját játékunkat tudtuk játszani, viszont a szünet után már igen."

Túl sok a sérültje a Romának?

"Nem én vagyok az egyetlen, aki őket edzi, sokan most jöttek vissza a válogatottaktól. Szerintem Manolasz sérülése inkább balszerencse."

Fazio nagyon ügyesen mozgott, amikor a Románál volt a labda. Miért nem ő kezdett?

"Azért, mert péntekig nem edzett velünk. Rengeteg meccsünk van, neki pedig 3 repülőútja volt, mire visszatért Ecuadorból. Elővigyázatosságból kihagytuk először, hiszen jön a Chelsea meccs."

A Romából hiányzott az egyéni teljesítmény?

"Szerencsénk nem volt. Amikor a hazai meccseiden 5-6 alkalommal eltalálod a kapufát, akkor beszélhetünk már balszerencséről. Ez persze a játék része, mert van, hogy neked kedveznek a dolgok, és van, hogy nem."

"Az első félidőben túlságosan tiszteltük a Napolit, és ennek nagyon nem örülök."

Nem gondolja, hogy Perotti néha eltűnt a meccsen?

"Ez annak is volt köszönhető, hogy sokszor nagyon mélyről kezdtünk el építkezni, és nem akartunk a labdabirtoklással vesződni. Sajnos a szélek között sem sokat mozogtunk. Ha Perottinak van olyan középpályás társa, aki tudja fedezni, akkor megvan az esélye arra, hogy egy az egyben megverje az ellenfelét. Amennyiben nem adod meg neki ezt a lehetőséget, nagyon megnehezedik a dolga. Emellett Diego is sérülésből épült fel."

Milyen meccsre számít a Chelsea ellen? Az angol csapat is kikapott...

"Én csak a saját csapatommal foglalkozom annak tudatában, hogy a szerdai meccs el is döntheti a további Bajnokok Ligája szereplésünket. Amennyiben nyertünk volna, az jót tett volna a hangulatnak, de optimistán kell előre tekinteni, mert fejlődik a csapat. Olyan ellenféllel szemben játszottunk, amelyik az összes ellenfelét széttépte eddig a bajnokságban, ezen az estén pedig nem ez történt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Napoli, Serie A