Di Francesco: Nem szép, de fontos győzelem

Di Francesco: Nem szép, de fontos győzelem

A Roma Cengiz Ünder korai góljával begyűjtötte a 3 pontot a Cagliari ellen, ez azt jelenti, hogy mindössze 1 pontra van szüksége a biztos BL induláshoz.

A győzelmet számos sérülés ellenére sikerült elérnie a csapatnak, hiszen Kosztasz Manolasz már a bemelegítésnél megsérült, őt Capradossi váltotta, míg a mérkőzésen Bruno Perest a mérkőzésen kellett sérülés miatt lecserélni.

"Elismerésem a Cagliarinak a teljesítményéért."- kezdte a meccs után Di Francesco.

"Tudtam előre, hogy nem fogunk tökéletesen játszani, mert nagyon sok játékosom érezte még a BL szereplés fáradalmait."

"Sajnos Manolasz megsérült a meccs előtt, szerencsére nem komoly, de nem akartuk kockáztatni a játékát, így inkább pihentettük. Mindig mondtam Elio Capradossinak, hogy ha keményen dolgozik, eljön majd az ideje. Nagyon jól játszott, és megragadta az alkalmat, ráadásul egy igen nehéz pályán. Minden elismerésem az övé."

Mi a helyzet Manolasszal és Peresszel?

"Manolasz még most is biceg kicsit. Apró zúzódás lehet, ami később komolyabb is lehetne. Bruno Peresnek az első félidőben végig gondja volt, és már nem tudta tovább folytatni. Ezek azok, amik a munka, az utazás, a sok meccs miatt előjönnek a szezon ezen szakaszában már. Nem nyertünk szépen, nagyon sok csapat megszenvedett itt a Cagliari ellen. Mivel az ellenfelünk sokkal motiváltabb  volt, így azt mondhatom, szép eredményt értünk el."

Mindössze 1 pont kell már csak a biztos BL induláshoz, a következő fordulóban pedig a Juve lesz az ellenfél.

"Én sosem játszom döntetlenre, nálam csak a győzelem számít. Persze a meccsek mindig lehetnek végül döntetlenek, de engem nem ez motivál. Biztosak lehetnek benne, hogy én a játékosaimat arról fogom meggyőzni, hogy mind a 3 pontra szükségünk van."

Miben tud ez a csapat még fejlődni?

"Egy dolog, amit mindig megemlítek, az a mentalitás. Szerintem a csapat számos dologban előrelépett, és most már képes tényleg mélyre leásni. Szerintem Edin Dzeko játéka most is létfontosságú volt, főleg a mutatott mentalitása miatt. A nehéz helyzetekben mindig segít a csapatnak, megtartja a labdákat. Most is remekül játszott. Számomra ez is mentális fejlődés, aminek örülök. Talán amire szükségünk van, az a folyamatosság bizonyos meccseken. A figyelmetlenségünk sokszor lehetőséghez juttatta a Cagliarit, szóval van még miben fejlődni."

El tudja képzelni a Romát Alisson nélkül?

"Én nem képzelem el a Romát Alisson nélkül, mert én vagyok az edző, én nem foglalkozom átigazolási ügyekkel. Hatalmasat fejlődött, a védelemben extra söprögetőként funkcionál már. Olyan technikai képességei és tudása van, ami hatalmas segítség a csapat számára, és ő mindent meg is tesz a csapatért. Én azt akartom, hogy minden játékosom legyen tagja a zenekarnak, és ő is az egyike ennek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Cagliari, Serie A