Di Francesco: Nem foglalkozunk a Juventus elleni meccsel

Di Francesco: Nem foglalkozunk a Juventus elleni meccsel

A Roma mestere szerint hatalmas hibát követnének el, ha már most a Juventus elleni meccsel foglalkozna a csapat.

A Roma a Cagliari együttesét fogadja szombat este, majd azt követően Torinóban a Juventus ellen lép pályára a karácsonyi ünnepek előtt, azonban Eusebio Di Francesco nem akarja, hogy csapata már most azzal a meccsel foglalkozzon.

Radja Nainggolant egy sárga lap választja el az eltiltástól, így nem kizárt, hogy holnap pihentetni fogja őt a Roma mestere.

"Hatalmas hibát követnénk el, ha már most a Juventus elleni meccsel foglalkoznánk. Holnap kezdőként léphet pályára. Én a játékosok általános állapotát veszem figyelembe, mert például Strootman csak tegnap edzett először újra együtt a csapattal."

"Minden sorozatban messzire akarunk jutni, mindig nyerni akarunk, és azt várom el a csapatomtól, hogy minden meccsre ugyanúgy készüljön."

"Amennyiben a célunk az, hogy nagyobbak legyünk, akkor minden kiírásban mennünk kell előre, ameddig csak tudunk."

"A Cagliari az elmúlt pár meccsen nagyon jól játszott, köztük az utolsó, Sampdoria elleni mérkőzésen is. Elől Pavoletti és Joao Pedro személyében nagyon jó játékosaik vannak, aztán ott van még Farias, akire figyelni kell."

"Erősek, de nekünk győzelemre kell játszanunk. Itt szeretném elmondani, hogy holnap olyan mezben lépünk pályára, amin a Telethon lesz látható. Büszkék vagyunk arra, hogy immár ötödik éve támogatjuk őket, a mérkőzés után pedig elárverezik majd a mezeket jótékonysági célokra."

A Roma mesterét megkérdezték a januári átigazolási tervekről.

"Erről kérdezzék Monchit, nekem a meccsekkel kell foglalkoznom."

Di Francesco elismerte, hogy Dzeko és Schick játszhatnak együtt, de azt nem árulta el, hogy erre holnap sor kerül-e.

"Az elmúlt hetekben sikerült Schickkel dolgoznom, és elmondhatom, hogy igen, lehetséges - nem mondom, hogy mindjárt holnap - de tudnak együtt játszani."

"Mi három csatárral játszunk, és ebben a hármasban Schick középen, vagy a jobb oldalon tud játszani."

"A fizikális állapotán még javítania kell, de az látszik, hogy hihetetlen fejlődési lehetőségei vannak. Pozitív meglepetés volt, nagyon örülünk annak, hogy a rendelkezésünkre áll, de még nagyon sok munka vár rá. De ez nem jelenti azt, hogy holnap nem lehet kezdő."

A Roma az elmúlt időszakban aránylag kevés gólt rúgott, erről természetesen megkérdezték az edzőt is.

"Nagyon sokat gyakoroltuk a gólszerzést és a támadásokat, tekintettel arra, hogy az elmúlt meccseken ebből a szempontból nem voltunk valami hatékonyak. A tényekkel kell reagálnunk, és persze az is jó lenne, ha nem kapnánk gólt. Bőven van miben fejlődni, mert a többi csapathoz képest tényleg kevés gólt rúgtunk."

"Persze keveset is kapunk, de elől hatékonyabbnak kell lennünk, és olyanktól is gólokat várunk, mint Ünder és Defrel."

"Mindketten jól teljesítenek az edzéseken, csak fel kell javulniuk, és a kapu előtt könyörtelenebbnek kell lenniük. Persze könnyű ezt mondani, de így is kell tenni."

Kolarov pihenni fog?

"Valamikor hagyni fogjuk, hogy pihenjen."- válaszolta nevetve Di Francesco.

"Szerintem hamarosan eljön Emerson ideje is, igaz még nem holnap, de szerintem a kupameccsen ő fog játszani, és Kolarov addig pihen."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Cagliari, Serie A