Di Francesco: Nem ezt a választ vártam

Di Francesco: Nem ezt a választ vártam

A Roma mestere elismerte, nem olyan választ kapott a csapatától, mint amit várt.

Győzelmet és jó játékot várt, nem pedig azt, ami végül lett. Előfordulhat, hogy néhány játékos figyelmen kívül hagyta ezt a kérést?

"Ezek a meccsek pont jók arra, hogy bebizonyítsuk, férfiak vagyunk. Most nem azt a választ kaptam, amit vártam. Jól kezdtünk, sokat birtokoltuk a labdát, de ahányszor csak lekontráztak, komoly gondot okoztak nekünk. Egy olyan csapat, mint a Roma, ezt nem engedheti meg, még akkor sem, ha az aktuális ellenfél úgy játszik, mintha az utolsó lehetősége lenne."

A védekezést illetően mindig az egységes védekezésről beszél, nem pedig egyes posztokról. Viszont ebből most semmit nem lehetett látni a meccsen.

"Az igaz, hogy jelenleg elég nehéz időszakon megyünk keresztül. Ez most a legnagyobb hibánk, hogy az ellenfeleinknek mindig sok lehetőséget adunk, és nem védekezünk egységesen. Nagyon sok esetben egyénileg is jobbak voltak nálunk, pedig egy bizonyos ponton ezt már nem engedhetnénk meg."

Pedig lehetőségek voltak, mint például Pastorénak, vagy Schicknek, de megint kihasználatlanul maradtak ezek. Miért nem játszanak ezek a játékosok a tudásuknak megfelelően?

"Ez sokkal inkább csapatprobléma, nem egyéni. Persze mindannyian teljesen más teljesítményt várunk el egyes játékosoktól, és ez a mutatott játék az, amiből majd szépen levonom a megfelelő következtetést."

Vasárnap este a Genoa ellen roppant fontos meccs vár a Romára, ahol kötelező lesz a győzelem.

"Most már minden kezd létfontosságú lenni, az egész környezet. Ma az eredmény kevésbé volt fontos, de  engem érdekelt a teljesítmény, és azt kell mondjam, hogy amit láttam, az eléggé gyenge volt. De most már fókuszáljunk a vasárnapi meccsre, ami tényleg nagyon fontos lesz."

Figyelembe véve a jelenlegi helyzetet, és a sok sérültet, elképzelhető, hogy januárban lesz változás a keretben?

"A Romában szerepelni azt jelenti, hogy mindenkinek többet kell nyújtania, még nekem is. Mindannyiunknak be kell tennie magát a reflektorfénybe, és biztos, hogy az átigazolási időszak előtt átértékelünk pár dolgot."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Viktoria Plzen, Bajnokok Ligája