Di Francesco: Nehéz volt 10 emberrel, de sikerült

Di Francesco: Nehéz volt 10 emberrel, de sikerült

A Roma hosszú nyeretlenségi szériájának vetett véget Veronában Cengiz Ünder korai góljának köszönhetően.

Az végső sípszóig szenvedett a csapat...

"Ez egyértelműen annak volt köszönhető, hogy 10-en voltunk. Ennek ellenére még kapuralövést sem engedtünk nekik. Relatív, hogy mennyire volt nehéz, mikor megint számos gólszerzési lehetőségünk volt. És nem csak most volt így, az utóbbi időben rengeteg lehetőséget dolgozunk ki."

"Ma talán az volt a különbség, hogy az előző meccsekkel ellentétben, most nem kaptunk gólt. A legutóbbi vereségeink mind szűkek voltak, ami azt jelenti, hogy mindig megvolt az egyensúly, de amikor helyzeteket dolgozol ki, akkor azokat jól kell kihasználni."

A szerkezeti felállásban is történt változás...

"Ennek megvoltak a pozitívumai és negatívumai is egyaránt. Azzal, hogy a védelem előtt csak 2 középpályás volt, a középső területeken gyakran kockáztattuk a kontráikat. Amióta edző vagyok, nem szeretem a véletlenre hagyni a dolgokat, sokat dolgoztunk ezen a formáción az egész héten, a srácok pedig megfelelően reagáltak rá. Nem felejtsük el, hogy ez a csapat 4 hónapon keresztül remekül játszott a 4-3-3-as felállásban, megnyerve a BL csoportját."

"Mindenesetre nem voltunk pontosak ebben a felállásban sem. Megérdemelten nyertünk, de nem engedhetjük meg, hogy ennyire szenvedjünk egy meccsen, mint most is. Fontos volt megszerezni a győzelmet, és az utolsó 40 percre a csapat nagyon egységes tudott maradni."

A támadásokat illetően sokkal több szabadságod volt a bajnokság első felében. A csapat most elkezdett kicsit mélyebben játszani?

"Nem, minden azon múlik, hogy ki játszik. A Hellas Verona leginkább a hosszú indításokkal próbálkozott, és nem nagyon foglalkozott a labdabirtoklással, ennek eredményeként pedig mélyebbre kellett visszaállnunk. A múlt vasárnapi meccsen az elején a Sampdoria is eléggé előrefelé játszott, így megakadályozott bennünket, hogy agresszívek lehessünk. Ez teljesen normális, vannak olyan csapatok, akik bátran támadnak ellenünk annak tudatában, hogy visszaállunk. Másfelől azok a csapatok, akik sokat passzolnak, és járatják a labdát, mint a Napoli, arról biztosítanak, hogy másképpen kell játszanod."

Előfordultak hibák a labdakihozatalnál is, miért?

"A hibák a futball szerves részei, és amikor kevesebb az önbizalmad, akkor többet hibázol. Ezen a meccsen folyamatosan megpróbáltuk megjátszani a támadókat, de azt akartam, hogy mindig legyen legalább két ember bent, egy pedig kint, hogy elkerüljük a túl sok játékost a középpályán. Még így is 70%-ban birtokoltuk a labdát az első félidőben, ami azt jelenti, hogy az ellenfelünk nem sokat látta a labdát a meccsen."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Hellas Verona, Serie A