Di Francesco: Nainggolanra nem számíthatok a Benevento ellen

Di Francesco: Nainggolanra nem számíthatok a Benevento ellen

A Roma mestere szerint szinte biztos, hogy Radja Nainggolan kihagyja a Benevento elleni mérkőzést.

A belga játékos kisebb sérüléssel bajlódik, ezért szinte egészen biztos, hogy holnap nem lép pályára az újonc ellen.

"Radja szinte biztos nem játszik holnap."- kezdte a sajtótájékoztatót Di Francesco.

"Van egy kisebb ínsérülése, ezért maximum az Udinese elleni meccsen számíthatok rá újra. Teljesen normális az ilyen terhelés mellett, hogy előfordulnak problémák."

"Ami Patrik Schicket illeti, ő szinte alig 5 edzéssel a háta mögött érkezett a Sampdoriától, ezért nem áll még készen a játékra. Most összeszedett egy újabb bosszantó sérülést, ami a következő meccsektől biztosan távol fogja tartani, de reméljük, hogy mihamarabb felépül."

"Alessandro Florenzi? Kockázatos lenne újra kezdetni, de az Udinese ellen már újra ott lehet majd a kezdőben."

"Az ilyen meccseken Ünder nem fog csatárt játszani, azt a szerepkört Dzeko fogja betölteni. A későbbiekben pedig majd meglátjuk."

"Maxime Gonalonst már régebben is szerepeltetni szerettem volna, és most el is jött ennek az ideje. Nagyon sokat fejlődött. Neki kell majd biztosítania az egyensúlyt a csapaton belül, ezért kezdőként fog pályára lépni."

Számos újságíró már most temeti a Roma bajnoki esélyeit, pedig még csak 3 meccset játszott a csapat a bajnokságban.

"Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de remélem, sikerül megváltoztatnom ezt a fajta felfogást. Három meccset játszottunk még csak, szóval túl korai az egész."

"Most az jár a fejünkben, hogy megnyerjük a holnapi meccset, de nem hiszem, hogy most kell a dolgokat elemezni."

"Max Allegri azt mondta, hogy 90 pont kell a bajnoki címhez? A pontokon túl a legfontosabb az, hogy megnyerjük azt. Sokszor hallom, hogy 87 pont is elég, de csak az számít, hogy valami igazán fontosat csináljunk. Ha nem is lesz 90 pont, azért elég közel lesz hozzá."

A volt Sassuolo mestert azzal vádolják, hogy taktikai fundamentalista, aki nem törődik a játék védekezési részével.

"Akik ezt állítják, és hogy Zdenek Zeman tanítvány vagyok, azok tévednek. Azt teszem, amit látok, és nálam számít az a képesség, amivel bizonyos helyzeteket és meccseket el lehet érni. Akik azt állítják, hogy engem nem érdekel a védekezés, azok nincsenek tisztában azzal, hogy mit csinálok. Lehetsz sikeres, vagy nem, de az, hogy valaki dolgozik a védekezésen nem jelenti azt, hogy csak a védőkkel foglalkozik, hanem az egész csapattal."

"A védekezés gyakran meghatározza azt, hogy milyen gólt tudsz majd szerezni. A Napoli 3 gólt szerzett a Benevento ellen azzal, hogy feltartóztatott egy támadást, ugyanúgy, ahogy mi csináltuk a Verona ellen. A futball a védekező fázisból áll alapvetően, és ha bárki azt gondolja, hogy én lebecsülöm ennek a szerepét, az nagyot téved."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Serie A, Benevento