Di Francesco: Nainggolan nincs a keretben

Di Francesco: Nainggolan nincs a keretben

A Roma mestere elárulta, Radja Nainggolan nem lesz az Atalanta elleni keretben.

A játékos még szilveszterkor töltött fel a saját Instagram oldalára egy olyan videót, amiben jól láthatóan alkoholt ivott, cigarettázott, és káromkodott.

A játékos később bocsánatot kért a viselkedéséért, azonban a klub pénzbüntetést szabott ki a belga középpályásra, valamint kikerült az Atalanta elleni mérkőzésre készülő keretből.

"Rögtön Nainggolanról fogok beszélni, mielőtt bármit kérdeznének róla."- kezdte a sajtótájékoztatót a Roma mestere.

"A klub által diktált előírásoknak megfelelően, amiket én is elfogadtam, és amit a játékos is teljes mértékben támogat, a játékos nem lesz az Atalanta elleni mérkőzésre készülő keretben."

"Ez az egész egy olyan magatartásformához kapcsolódik, ami minden a Romát képviselő játékos számára konzisztensnek kell lennie. Azok, akik vétenek a szabályok ellen, megfizetnek érte. Ezek a dolgok elfogadhatatlanok, és bárki, aki átlépi a határvonalat, legalább hasonló büntetést fog kapni."

"Ezek elfogadhatatlan tulajdonságok, senkitől nem fogjuk elfogadni. Radja nem fog játszani."

A Roma mesterét megkérdezték arról, hogy miért kellett várni ilyen sokáig a bejelentésre.

"A sajtótájékoztatóra vártam, nem azért vagyok itt, hogy mindenkinek üzeneteket küldjek."

"Ez egy rendhagyó helyzet, ami nem túl sűrűn fordul elő, szóval szerintem az a fontos, hogy a megfelelő módon kezeljük."

"Lehet, hogy már január 1-én meg akartam büntetni őt, de ezt nem fogom rögtön elmondani Önöknek. Nekem az a feladatom, hogy a győztes mentalitást próbáljam meg átadni."

"A közösségi médiának pedig arra kell szolgálnia, hogy tartsuk a kapcsolatot a barátainkkal, és hogy jó példával járjunk elől."

"Radja elfogadta a felelősségét. Azok a dolgok, amik előtte történtek mind relatívak, edzőként és játékosként is másképpen gondolkodik az ember."

Di Francesco ezt követően kitért a holnapi meccsre is és elárulta, Schick és Dzeko nem együtt lépnek majd pályára.

"Holnap Schick nem fog Dzekóval játszani, vagy az egyik, vagy a másik fog kezdeni."

"Amikor még 2 hónappal ezelőtt nem játszott rendszeresen, akkor is folyamatosan figyeltem, ki kell forrnia még, szerencsére ezt teszi fokozatosan."

"Ő a labdarúgás öröksége, és igen, a Sassuolo ellen rosszul játszott, de emiatt nem kereshetünk kifogásokat. Ha bizonyos jellemzői nem képesek a rendszerünkben működni, akkor az egy dolog, de munkával, alázattal és rendelkezésre állással bebizonyíthatja, hogy képes az a játékos lenni, akit a Sampdoriában láttunk."

"Ami az Atalantát illeti, szinte a legrosszabb ellenfél, akivel most, ebben a gyengébb időszakunkban találkozhatunk. Nagyon jók fizikálisan, az edzőjük pedig remek."

"Nekünk még van egy elmaradt meccsünk a Sampdoriával, szóval 6 pontra maradhatunk a Napolival szemben, de ehhez holnap győznünk kell."

"Nagyon jók támadásban, de nekünk meg kell próbálni a saját játékunkat játszani, és menni előre. A Sassuolo ellen voltak gondjaink, de nagyon agresszívnek kell lennünk az ő térfelükön."

"Nekünk is szinte annyi lövésünk van, mint a Napolinak, a legkevesebb gólt kaptuk a bajnokságban, és a labdabirtoklási statisztikáink is nekünk a legjobbak. Viszont csak a 7. legtöbb gólt lőttük, és ez egy zavaró tényező. Ha úgy lősz, mint a Napoli, de sokkal kevesebb gólt szerzel, akkor gond van."

"Daniele De Rossi sem fog játszani egy kisebb probléma miatt. Túl kell lépnünk ezen az időszakon, mert az eredmények tekintetében ez eddig a legrosszabb, mióta én vagyok az edző."

"Nagyon vékony a határvonal a győztes és a vesztes meccsek között, a Sassuolo elleni meccsen a második félidőben kaptunk gólt éppen akkor, amikor a legjobban ment a játék. Nincs más hátra, mint leghajtott fejjel keményen dolgozni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Nainggolan, Atalanta, Serie A