Di Francesco: Nainggolan egy szuperhős

Di Francesco: Nainggolan egy szuperhős

Első római derbijét győzelemmel ünnepelte a Roma mestere, aki szerint Radja Nainggolan egy szuperhős.

"Nagyon szimpatikus volt, ahogy a csapat a mérkőzéshez viszonyult. Egészen a Lazio tizenegyeséig azt láttam, hogy a Roma végig uralta a mérkőzést."- kezdte a Roma mestere a Mediaset Premium-nak.

"Ahhoz, hogy egy bizonyos módon tudj játszani, szükség van megfelelő fizikai kondícióra, máskülönben nem tudsz letámadni, valamint levédekezni a gyors kontrákat. A második félidő első 20 percében fokoztuk a tempót, sikerült visszaszorítani a Laziót a saját térfelére, így teljesen megérdemelten nyertünk."

"Nagyon tetszett, ahogy fokoztuk a nyomást, hiszen ahhoz, hogy agresszív legyél, bizonyos kockázatokat kell vállalni, a Lazio ellen pedig a keresztlabdáikban és a kontráikban volt a veszély. Azt hiszem, az első félidőben kevés előrepasszunk volt. Jobban szeretem, ha támadásban sokkal pontosabbak, élesebbek és hatékonyabbak vagyunk. Igaz, hogy elfoglaltuk a tizenhatost, de Edin Dzeko sokkal erősebb ott, mint bárki más, ezért ezen még dolgozunk kell."

Igaz, hogy végül Nainggolan a gólszerzők közé is feliratkozott, a mérkőzés előtt még kérdéses volt egyáltalán a játéka is, hiszen sérülten érkezett vissza a válogatottól.

"Nainggolannak tényleg volt egy ágyéksérülése 8 nappal ezelőtt, szóval szinte hihetetlen, hogy ennyi idő alatt felépült. Mindenki Ninjának hívja, pedig ő egy szuperhős."

Di Francesco most már edzőként is nyert római derbit, de melyiket élvezte jobban?

"Azt kell mondanom, hogy mérkőzést játszani teljesen más érzés, de edzőként a győztes meccs után büszkeséget és elégedettséget érzek. A meccs előtt beszéltem Francesco Tottival, és mondtam neki, hogy ez lesz az első olyan derbije, ahol már nem mint játékos lesz jelen, de hihetetlenül nyugodt volt. Mondtam neki, hogy majd meccs után ünneplünk, és így is lesz."

A Roma ezzel megelőzte a Laziót a tabellán, és még mindig van egy elmaradt meccse, de ezzel lassan a fővárosi együttes is a bajnokesélyes csapatok közé kerül.

"Ez a Roma folyamatosan fejlődik, viszont most csak a következő, Atletico Madrid elleni BL meccsre összpontosít. Ameddig csak lehet, szeretnénk az élmezőnyben maradni, ehhez pedig a csapatnak megvan a megfelelő mentalitása. Senki nem mondta rólunk azt, hogy bajnokesélyesek vagyun, én pedig ennek nagyon örülök."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Lazio, Serie A