Di Francesco: Mostantól meccseket kell nyernünk

Di Francesco: Mostantól meccseket kell nyernünk

A Roma azt a Sassuolót fogadja holnap délután, amelyik előtte helyezkedik el a tabellán, így az előrelépéshez mindenképpen szükséges a 3 pont megszerzése.

A folyamatos hullámzó teljesítmény ellenére a Romát még mindig 4 pont választja el a BL-t érő negyedik helytől, azonban a felzárkózáshoz mindenképpen el kell kezdenie meccseket nyernie a csapatnak.

"Az, hogy ennyire szoros a tabella, még előnyt is jelenthet nekünk. Most ott tartunk, ahol összehasonlíthatjuk magunkat az elvárásainkkal, és láthatjuk, hogy nagyon sok pontot elhullajtottunk."- kezdte Di Francesco a sajtótájékoztatót.

"Mostantól el kell kezdenünk meccseket nyerni, és a lehető legkevesebb hibát véteni."

"A jelenlegi helyzet nagy nyomás számunkra, de egyben motiváció is. Amikor nem jönnek a várt eredmények, akkor egyértelmű, hogy megoldást kell keresned - egyszerűen pontokat kell gyűjtenünk."

A Roma a Juventus elleni vereséggel a háta mögött várja a Sassuolo elleni találkozót.

"Az én nézőpontomból voltak olyan dolgok, amiket jól csináltunk az első félidőben, különösen az első 25 percben."

"Párszor sikerült megszereznünk a labdát az ellenfél térfelén, de sajnos azokból semmi érdemlegeset nem sikerült végül kihoznunk. Az első játékrészben volt pár olyan alkalom, amikor nálunk volt a labda, és az adott helyzetből sokkal többet ki lehetett volna hozni, különösen egy olyan csapat ellen, amelyik rendszerint hátulról építkezik."

"A Sassuolo nagyon összeszedett csapat, amelyiken látszik, hogy saját elképzelései vannak. Nagyon jól ismerem a helyet, biztos vagyok benne, hogy megfelelően felkészülnek a meccsre. Nagyon sok a fiatal játékosuk, és nem a szerencsének köszönhetik a tabellán elfoglalt helyezésüket, ráadásul ők is jó pár pontot elhullajtottak."

A Románál már hetek óta sok a sérült, de legutóbb a Juventus ellen Edin Dzeko már egy rövid ideig szerepet kapott, és nem kizárt, hogy hamarosan Lorenzo Pellegrini is visszatérhet.

"Elég nagy volt a kockázata annak, hogy Edin Dzekót egy edzéssel a háta mögött beállítottam Torinóban, és nem is dolgozott sokat a pályán."

"Alaposan meg kell vizsgálunk az állapotát, és holnapig majd még meglátjuk, hogy mire lesz képes - kezdőként szerepelni, vagy megint csereként beállni. Természetesen én is beszélni fogok vele, hogy érezze mennyire fontos."

"Pellegrinit is figyelemmel követjük, de szerintem az ő játékára sokkal inkább a Parma ellen lesz reális esély. Most az a legfontosabb, hogy megfelelő állapotba kerüljön."

A mérkőzés érdekessége lehet az, hogy Di Francesco fia, Federico éppen a nyáron igazolt a Sassuolóhoz.

"Nem akarok most ezzel poénkodni - egyszerűen szükségünk van a három pontra. De persze örülök annak, hogy egy olyan csapatnál van, amelyik tényleg sokat fordít a fiatal játékosok fejlesztésére."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sassuolo, Serie A