Di Francesco: Mostantól az élmezőnnyel szembeni különbség csökkentése a cél

Di Francesco: Mostantól az élmezőnnyel szembeni különbség csökkentése a cél

A Roma a Sassulo legyőzésével biztosította be a harmadik helyét a bajnokságban.

Miben kell fejlődnie a csapatnak a következő szezonra?

"Nekünk lett a második legjobb védelmünk a bajnokságban, de a kapu előtt javulnunk kell. Az előttünk végzett csapatoktól túl messze vagyunk. Rengeteg gólhelyzetet dolgoztunk ki az idény során, de a befejezéseket illetően sokat kell javulnunk."

Volt a szezonnak olyan szakasza, amikor a BL-t talán előtérbe helyezte a bajnoksággal szemben?

"Nem, az én fejemben nem fordult elő ilyen. Nekem a játékosaim felé sikeresen kell azt kommunikálnom, hogy minden meccshez ugyanúgy álljunk. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a bajnokságot, és nem hiszem, hogy a csapat is így tett volna. Amennyiben top csapattá akarunk válni, ahhoz mindig versenyképesnek kell lennünk, rotálni kell a csapatot ott, ahol szükséges, és arra a mentalitásra építeni, amit láthattunk Trigoriában az utóbbi időben megváltozni."

Van véleménye a Lazio-Inter meccsről?

"A Lazio nem jutott be a BL-be, de így is fantasztikus szezont futottak. Mindkét csapat megérdemelte, de végül az Internek sikerült megszereznie."

A decembertől januárig tartó időszakban melyik volt nagyobb hatással a csapatra: a Juventus elleni vereség, vagy az átigazolási pletykák?

"Az összes ilyen dolog segített nekünk fejlődni. Nem szívesen tekintek vissza a múltba, inkább haladjunk előre. Mentálisan sikerült előbbre lépnünk, de nem ülhetünk a babérjainkon, mert már a következő szezon előtt folytatnunk kell a megkezdett fejlődést."

Nem mérges a top európai csapatokra, amiért kiszemelték maguknak Alissont?

"Nincs mit mondanom ezzel kapcsolatban. Nyilvánvaló, hogy az átigazolási piac rengeteg dolgot felboríthat, de én továbbra is azt szeretném, hogy itt maradjon."

Milyen szellemben vág neki a következő szezonnak a csapat?

"Szeretnénk az előttünk végzett csapatokkal szembeni különbséget csökkenteni. Fejlődni akarunk, és a teljesítményünk már néha ezt mutatja. Keményen fogunk azon dolgozni, hogy jövőre még jobbak legyünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sassuolo, Serie A