Di Francesco: Mostantól még egységesebbnek kell lennünk

Di Francesco: Mostantól még egységesebbnek kell lennünk

A Roma holnap este létfontosságú mérkőzésen fogadja az előtte egy ponttal elhelyezkedő Milan együttesét.

Hogyan lehet felállni egy ilyen vereség után, mint a Fiorentina elleni 7:1?

"Fizikákisan és mentálisan is a legmagasabb szintű teljesítménnyel. Ez rendkívül fontos ebben a kényes pillanatban."

Hogyan készül a Milan ellen?

"A Milan hasonló helyzetben volt néhány hete, mint mi most, de minden képes megváltozni hetek alatt is. A Milan két remek teljesítményt követően érkeznek a vasárnapi meccshez, így mindenképpen egy jó formában lévő csapat ellen lépünk pályára, így nem lesz könnyű dolgunk."

Mi a helyzet De Rossival?

"Remélem, hogy számíthatok rá és úgy általánosságban a csapat segítségére lesz már azzal, hogy jelen van körülöttünk, és ő vezeti ki a csapatot a pályára. Apró részletkérdés van még az állapotával kapcsolatban, hiszen sokat kellett kihagynia, de tényleg csak ennyi van. Egyre jobban megy az edzés neki, mindent képes megcsinálni fájdalom nélkül az edzéseken."

Csalódott volt Edin Dzeko piros lapot érő reakciójával kapcsolatban?

"Azt hiszem a fájdalmas vereség legrosszabb része az volt, de Edin volt az első, aki odajött a csapathoz és elnézést kért. Edin nagyon tapasztalt játékos, de a nap végén mindenki csak ember. Rosszul reagált, és ennek nem szabad többet megtörténnie. A bajban össze kell fognunk. A második félidő eleje volt a legjobb, de miután megkaptuk a negyedik gólt, akkor sokkal jobban össze kellett volna zárnunk, hogy ne kapjunk többet. Ki lehet kapni, de nem így. Szerencsére az életben és a futballban is egy ilyen hatalmas kudarc után azonnal van lehetőséged javítani, és bebizonyítani, hogy csak egy kisiklás volt."

Nemrég a Romát betegnek írta le, és nagyon úgy tűnik, hogy az Atalanta és a Fiorentina ellen a csapat a betegágyában feküdt. Van bármi pozitívum, amibe most kapaszkodni lehetne?

"Azt mondtam, hogy a csapat még mindig nem gyógyult meg, nem azt, hogy beteg. Voltak jelek a javulásra, de sajnos nem sikerült folyamatos javulást produkálni a meccseken. Lehet, hogy a betegágyon fekszünk, de ez nem jelenti azt, hogy meg fogunk halni. Képesek vagyunk visszarángatni magunkat az életbe. Ez a futball. Elég erősnek kell lennünk ahhoz, hogy felálljunk."

A csapat továbbra is egységes?

"Nagyon sok dologban javulnunk kell, de a csapat kész kárpótolni mindazért, ami történt. Most kicsit olyannak érzem magam, mint egy apuka, aki nem adott jó tanácsokat, pedig máskor igen. Nagyon fontos, hogy újra felfedezzük önmagunkat, egységesek legyünk. Az Atalanta, Chievo, Cagliari és Bologna elleni meccseken ez nem volt meg, de ez többet nem fordulhat elő."

Milyen következtetést sikerült levonni? Ki a hibás?

"Köztem és Önök között, akik ezt kérdezik, az a különbség, hogy nekem megoldást kell találnom, nem felelőst. Leírhatnak dolgokat és ítélkezhetnek - néha igazságosan, néha kevésbé, míg nekem megoldást kell találnom. Most sokkal egységesebbnek kell lennünk, és fontos az őszinteség."

"Mindenki tudja, hogy nagyon fontos az őszinteség az öltözőben. Jelenleg nincs szükség taktikai és fizikai problémákról beszélni, most össze kell fogni a cél érdekében, és a pályán kell bizonyítani. Mindenki felelős az eddig történtekért, és csak rajtunk múlik, hogy kilábalunk-e ebből a helyzetből."

Mi a helyzet Ünderrel?

"Ma ez az, ami a legkevésbé fontos. Kezelést kap, és amikor készen áll majd, annak örülni fogok. Az emberek egyszer azt mondják, hogy ennek a játékosnak nem szabadna játszania, máskor meg az ellenkezőjét. Ez azért vicces, mert nekünk mindenkire szükségünk van ebben a csapatban."

Milyen körülmények kellenének ahhoz, hogy lemondjon?

"A Bologna, a Plzen, és más meccsek után is ezt kérdezték. Kezd kicsit unalmassá válni. Az emberek itt természetüknél fogva pesszimisták. Az eredmények és a teljesítmény határoz meg mindent. A szövegelésnek nincs célja. Tettekre van szükség, nem szavakra. Kezdve velem, hiszen én vagyok a felelős ezért a csapatért."

A Milan elleni keret: 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco , Milan, Serie A