Di Francesco: Mindenki kezd a jó irányba húzni

Di Francesco: Mindenki kezd a jó irányba húzni

A Roma mestere Aleksandar Kolarov győztes mentalitását dicsérte a Torino elleni meccs után.

Nagyon értékes győzelem volt a Torino elleni siker...

"Egy nagyon nehéz helyen roppant fontos győzelmet arattunk. Ráadásul a pálya talaja sem volt a legjobb. Egy olyan csapattal szemben sikerült kontrollálnunk a játékot, amelyik számos ellenfélnek fog igen kellemetlen perceket szerezni."

A játékosok változtak a kezdőben, de a játékstílus ugyanaz maradt.

"Ma két belső védőmre nem számíthattam, ezért Moreno kezdő volt, és remekül játszott. A teljesítménye bizonyítéka volt annak, hogy a kemény munka kifizetődő. Moreno nagyon technikás védő, remekül védekezett, feljebb lépett, amikor szükség volt rá, és számtalan alkalommal nagyon ügyesen lesre állította az ellenfél játékosait. Lehet, hogy egy kis szikra hiányzott a játékunkból az első félidőben, de vártam ezt a fajta lassú játékot, részben a hétközi, Chelsea elleni mérkőzés miatt."

Folyamatosan tapad a Roma az élmezőnyre, ráadásul van egy elmaradt mérkőzése.

"Az, hogy van egy elmaradt meccs lehetne előny, de számunkra inkább hátrány most. Az ember folyamatosan azon gondolkodik, hogy öldözi az élbolyt, de ez nem segít. Nekünk ezt a fajta mentalitést kell folytatnunk és folyamatosan fejlődni kell. Sikerült elérnem, hogy minden játékos hasznosnak és fontosnak tartja magát a csapatban, ez pedig nagyon fontos."

Beszélhetünk a Scudettoról?

"A Napoli ellen vereséget követően rengeteg média lehozta, hogy kiszálltunk a bajnoki címért folytatott versenyből. Sajnos ezt illetően nincs összhang Olaszországban, és én folyton erről prédikálok: keményen kell dolgoznunk, hogy fejlődjünk és javuljunk, aztán meglátjuk, hogy ezután is versenyben leszünk-e még. Persze nekem nagyon tetszik a csapat folyamatos fejlődése, elégedett vagyok. Talán pár meccs múlva mást fogok mondani."

Az idegenbeli győzelmek egyre jobban megszokottá válnak a Románál.

"Nagyon tetszett a csapat hozzáállása, bár az utolsó passzok, és a mozgások lehettek volna sokkal élesebbek is. Dzeko egész héten rosszul érezte magát, de játszani, és segíteni akart a csapatnak. Fazio bokasérülés miatt pihent. Szerencsére mindenki keményen dolgozik azért, hogy kezdő lehessen. Ez egy hatalmas bónusz, ez a fő oka a csapat fejlődésének."

Kolarovtól várni lehetett, hogy meccset fog eldönteni?

"Ez még nem elég, ő még ennél is sokkal többre képes! Fantasztikus technikai képességei vannak, de nekem a legjobban a mentalitása tetszik."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Torino, Serie A