Di Francesco: Miért ne juthatnák be a döntőbe?

Di Francesco: Miért ne juthatnák be a döntőbe?

A Roma szinte csodát téve 3:0-ra legyőzte a Barcelonát, és így az olasz együttes jutott be az elődöntőbe.

Ma este csodálatos történelmet írtál. Ünnepel a csapat?

"Szerintem teljesen rendben van, hogy a csapat a meccs után az öltözőben ünnepel, mert tényleg nagyon hittünk abban, hogy képesek vagyunk megcsinálni. Egyesével mindenkinek gratuláltam, de azt is hozzátettem, hogy holnaptól minden már a derbiről szól majd. Az a jó, hogy ez a csapat mindig előre tekint, nem visszafelé. Hatalmas sikert értünk el, amit élvezni akarunk, de mennünk kell előre, és próbálni még többet elérni."

Teljesen új formációban lépett pályára a csapat. Milyen szerepe volt ebben a győzelemben az edzőnek?

"Nem csak a formáción múlt a dolog, sokkal inkább a gondolkodásmódunkon, és az erőszakos hozzáállásunkon. Úgy döntöttünk, hogy három csatárral állunk fel, akik egymáshoz közel helyezkedtek el, ez pedig azt jelentette, hogy a Barcelonának kevesebb területe maradt. Örülök neki, hogy bevált, de engem sokkal jobban érdekel az, ahogy a csapat játszott. Erőt kell merítenünk ebből."

Az ilyen sikerek segítenek a csapatnak abban, hogy egyel magasabb szintre lépjen?

"Mindig arra kell törekedned, hogy még magasabbra jussál, de nekünk a bajnokságban is voltak szép teljesítményeink. Most sikerült learatnunk annak a kemény munkának a gyümölcsét, amit beletettünk. Én vagyok az edző, szóval én fogadom az elismeréseket, ahogy a kritikákat is szoktam, de én előre tekintek. Miért ne hihetnénk abban, hogy a döntőbe is bejuthatunk? Ez kell legyen a célunk, nem akarok itt megállni."

Mennyire volt fontos, hogy Patrik Schick sokszor visszaszerezte a labdát a középpályán?

"Szerintem Patrik fantasztikus játékos. Ezzel a felállással, amit most alkalmaztunk, közelebb játszott Edinhez, és ez sokat segített neki. Amikor beljebb hozod, azonnal láthatod a tudásást. Folyamatos veszélyt jelentett, és majdnem gólt is szerzett. Örülök a játékának, és annak a remek munkának, amivel a csapatot segítette."

Úgy tűnt, hogy Dzeko végzi el a büntetőt, majd végül De Rossi állt a labda mögé...

"A mi végrehajtóink De Rossi és Nainggolan voltak. Danielének sokkal nagyobb a rutinja a büntetők végrehajtásában. Megtette, amit meg kellett tennie."

Fog ünnepelni?

"Fenn kell tartani egyfajta professzionális légkört a játékosokkal. A srácokkal fogok ünnepelni, csendesen otthon a családommal, majd megyünk tovább. Mindig van valami jobb, amit meg lehet ünnepelni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Barcelona, Bajnokok Ligája