Di Francesco: Mi vagyunk a hibásak, hogy nem zártuk le a meccset

Di Francesco: Mi vagyunk a hibásak, hogy nem zártuk le a meccset

A Roma mestere sajnálja, hogy az Inter elleni bajnokiból végül a csapata került ki vesztesként.

Hiába vezetett félidőben 1:0-ra a Roma, a meccset végül az Inter nyerte meg 3:1-re úgy, hogy közben a Roma 3 alkalommal is a kapufát találta el.

"Sajnos mi vagyunk a hibásak azért, hogy nem sikerült hamarabb lezárnunk a mérkőzést. Emellett elkövettünk néhány hibát az első gólnál. Ez azért is sajnálatos, mert addig a csapat teljesítménye szinte hibátlan volt."- kezdte a meccs utáni értékelést Di Francesco.

"Uraltuk a játékot, megtartottuk a labdákat és hátul is résen voltunk. Sajnos az egyenlítő gólnál kicsit naívak voltunk. Az a gól lényegében abból következett, hogy nekünk nem sikerült gólt szereznünk a számos helyzetünkből."

"Múlt vasárnap mindenki arra panaszkodott, hogy rosszul játszottunk és úgy nyertünk, miközben ezen a meccsen pont jól játszottunk, de nem sikerült nyerni. Önöknek kell eldönteni, hogy melyik a jobb."

Lehet, hogy inkább védőt kellene venni a csatárral szemben...

"Az átigazolásokat nem most kell megbeszélni. A hátsó alakzatunk, amelyikben egy bal lábas védő játszott a jobb oldalon, teljesen jól működött 70 percig. Nekem az nem tetszett, ahogy végül összeomlottunk és elvesztettük a formánkat és nem sikerült 90 percen keresztük ugyanazt produkálnunk. A nagy csapatok ilyet nem csinálnak, ezért az ilyen helyzetekben elő kell jönnie a csapat karakterének."

"Ettől függetlenül a védelem nagyon jó teljesítményt nyújtott úgy általánosságban. Mindent megtettünk a pályán, amit lehetett, csak nem sikerült lezárnunk a meccset akkor, amikor megérdemeltük volna."

Mit gondol, több volt ebben a Romában annál, mint amit az eredmény mutat?

"Azt gondolom, hogy 70 percig nem csupán jók voltunk, hanem remekül teljesítettünk minden területen. Jól védekeztünk ellenük és mindig a megfelelő időben visszazártunk. Sikerült a labdákat visszaszereznünk az ő térfelükön, amivel sok gondot okoztunk nekik. Sajnos a helyzeteknél nem voltunk eléggé pontosak, de egyértelmű fejlődést lehet látni, sajnos az eredmény nem ezt mutatja. Az emberek pedig egyértelműen ezek alapján ítélnek majd meg bennünket, de én figyelembe veszem a csapat remek teljesítményét is. Ha valamelyik csapat itt győzelmet érdemelt, akkor az a Roma."

Mit gondol Perrotti esetéről, tizenegyes volt?

"Szerintem az nem volt egyértelmű tizenegyes, de persze akkor szögletet sem kellett volna ítélni. Az a döbbenetes, hogy szögletet adott a játékvezető. 1:0-ra vezettünk és az ilyen döntés nagyban befolyásolja a meccs végkimenetelét."

Mit mondott Spalletti Önnek a meccs után?

"Luciano annyit mondott, hogy a 3 kapufa helyett gólokat kellett volna szereznünk és akkor megnyertük volna a meccset. Ebben igaza van. Sajnos az emberek a végén csak arra fognak emlékezni, hogy melyik csapat rúgott több gólt és nyert ezzel. Túl kell lépnünk ezen az eredményen és ugyanezt a teljesítményt kell majd megismételni a későbbiekben."

Sokat javulhat még ez a csapat? Talán azon lehet dolgozni, hogy a csapat ne essen szét a meccs végére...

"A csapat mindent beleadott a pályán. Ahogy mondtam, azon kell dolgoznunk, hogy az utolsó 15 percre is megmaradjon a csapat formája és sokkal több veszélyes helyzetet dolgozzunk ki. Az Inter második gólja hatalmas ajándék volt számukra, mert utána már könnyedén kontrázhattak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Serie A, Inter