Di Francesco mérges a mérkőzést befolyásoló döntések miatt

Di Francesco mérges a mérkőzést befolyásoló döntések miatt

A Roma mestere úgy véli, hogy a Sampdoria tizenegyesét kétes körülmények között adta meg a játékvezető.

"Nagyon durva lett volna, ha kikapunk. Az első félidőben történtek miatt kicsit letörtünk, pedig szerintem ott tévedett a játékvezető. Szerencse, hogy van videóbíró, de nem értek egyet bizonyos dolgokkal."- kezdte a mérkőzés után Di Francesco.

"Lehet, hogy a Roma megint nem volt gólképes, ahogy az utóbbi meccseken már többször előfordult, de szerintem a játékfelépítésben, és a mozgásokban nagyon jók voltunk. Bizonyos dolgokban most jobbak voltunk, bizonyos dolgokban pedig kevésbé az elmúlt meccshez képest."

Az, hogy Dzeko kezdett azt jelenti, hogy a klub és a csatár ugyanazt akarja?

"A srácok annak ellenére, amiket hallani és olvasni lehetett, keményen dolgoztak. Ő az a típusú játékos, akitől lehet nem látsz sok dolgot, de az biztos, hogy mindig odateszi magát."

"Antonuccit dicséret illeti, mert nem a legkedvezőbb pillanatban állt be, de ennek ellenére megmutatta, hogy mire képes."

"Azért elégedett vagyok a csapattal. Mondtam nekik, hogy ha továbbra is ilyen lesz a hozzáállásunk, és így futballozunk, akkor pótolni fogjuk azokat a pontokat, amiket eddig elszórtunk. Most újra a saját játékunkat játszottuk. Ami pedig a gólképtelenségünket illeti, ez olyan valami, amiről mindenki tud már egy ideje, és próbálunk tenni is ellene."

Nagyon úgy tűnt, hogy megint az utolsó labdaérintések hiányoztak...

"Pontosan ez az, ami hiányzik, mert a helyzeteink megvannak, folyamatosan támadófutballt játszunk, azonnal letámadjuk az ellenfelet a saját térfelén. Szeretnénk sikeresek lenni, és szórakoztató futballt játszani, de ha nem szerzünk gólokat, akkor tiszta hülyének látszunk csak. Ezen a meccsen is folyamatosan letámadtunk, és megpróbáltunk futballozni, de nem érdemelték meg a vezetést, mert azt a helyzetet teljesen másként kellett volna kezelni."

Mit gondol, miért látjuk másképpen ezeket a döntéseket, mint a játékvezetők, az asszisztenseik és a videóbíró?

"A futballban ezeket akadályoztatásnak hívjuk. Ha úgy szabálytalankodsz, hogy a labdával nem foglalkozol, akkor az szabálytalanság. A legrosszabb az egészben, hogy az asszisztens emelte is a zászlóját, de nem foglalkoztak vele. Nem akarok feszültséget kelteni. Amennyiben a videóbíró azért van, hogy megvédje a csapatokat, és a futball minőségét, akkor bizonyos dolgokat helyesen kell kezelni. De ha az nem akadályoztatás volt, akkor nem tudom mi."

Most újabb meccs következik a Sampdoria ellen, de most otthon. A Roma Dzeko nélkül fog játszani?

"Ez a klub döntése, amit számos más dologra alapozva hoz majd meg. Amíg a játékosom, addig játszatni fogom, mert mindig profi volt és elkötelezett. Dzeko képes meccseket nyerni, és még most is több gólt szerzett, mint bárki más nekem. Amint lezáródik az átigazolási időszak, úgy lesz Dzeko is nyugodtabb újra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sampdoria, Serie A