Di Francesco: Mentálisan javulnunk kell

Di Francesco: Mentálisan javulnunk kell

A Roma mestere úgy véli, a Sahtar elleni visszaesésnek mentális okai voltak.

A Bajnokok Ligája fiaskót követően a Roma vasárnap este hazai pályán fogadja az egyre jobb formába lendülő Milan együttesét.

"Nagyon kell akarnunk a harmadik helyet a bajnokságban, valamint a továbbjutást a Bajnokok Ligájában. Ez egy roppant fontos időszaka a szezonnak."- jegyezte meg a sajtótájékoztatón Di Francesco.

A Roma szerdán félidőben még vezetett a Sahtar ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén, a végén viszont Alisson védéseire volt szükség, hogy ne legyen nagyobb gólkülönbség.

"Szeretnék tisztázni pár dolgot, mert olyanokról írtak, amik nem voltak igazak. Egyáltalán nem beszéltem a csapattal a meccs után, sem az igazgatókkal, mindössze egy rövid beszélgetés volt a vacsoránál. A játékosokkal csak tegnap beszéltem."

"Azt az üzenetet továbbítottam, hogy tovább kell jutnunk a BL-ben, és vissza kell szereznünk azt az erősségünket és következetességünket, ami jellemzett minket. Amennyiben volt valami személyes vélemény, az megmarad annak. A közös célunk az, hogy mentálisan javuljunk, ez pedig számos kérdésen, szabályokon és projekteken megy keresztül."

"Én folyamatosan arra ösztönzöm a csapatot, hogy úgy dolgozzon és koncentráljon, ahogy tette azt az első gólig. Addig mindent jól csináltunk, de egy hibánk döntőnek bizonyult. Ahogy csökkent a koncentrációnk, az biztos, hogy tudatalatti volt, nem szándékosan vettünk vissza."

"Fel kell tépni a sebeinket és a tapasztalatot használni arra, hogy tanuljunk a hibáinkból, valamint hogy kijavítsuk a gyengeségeinket."

A szezon első felében a Milan is gyengén teljesített, azonban Gattuso irányításával kezd magára találni a piros-fekete csapat.

"Nagyon erős csapatuk van, Gattuso képes volt kihasználni az összes erőforrásukat. Jó focit játszanak, nagyon szervezettek, Dino minden elismerést megérdemel az eddigi munkájáért."

Sokan úgy vélik, hogy Dzekót pihentetni fogja Di Francesco, helyette pedig Schick léphet pályára.

"Minden játékosom készen áll, és Schick is azok közé tartozik, akik kezdők lehetnek. Mint mindig, most is várhatóak bizonyos változtatások."

"Megpróbáltuk Schicket és Dzekót együtt játszatni, az nem nagyon ment, de előfordulhat, hogy működik. Ők ketten a középcsatáraink ebben a csapatban, míg Gregoire Defrel sokkal inkább Joker a pakliban, aki több poszton is bevethető."

"Mindig mondtam, hogy visszatérhetünk a 4-3-3-hoz. Azon mindig nevetek, hogy Radja Nainggolanról kérdeznek, mint akik folyton azzal zaklatnak, hogy játszassam őt trequartista-ként, de sosem örülnek. Tök mindegy milyen rendszerben játszunk, Radjának meg kell találnia azt az erőt és határozottságot, ami jellemzi őt. A hozzáállás sokat jelent, én pedig biztos vagyok abban, hogy hamarosan az a Nainggolan lesz, akit mindannyian ismerünk."

A Sahtar elleni meccsen Stephan El Shaarawy csak a lelátóról nézte a mérkőzést.

"Nem az számít, hogy ki mit ért már el a pályafutása során, sokkal fontosabb az, hogy ki milyen formában van. Stephan több BL meccsen is szerepet kapott már ebben a sorozatban, de most sem fizikálisan, sem mentálisan nem volt a legjobb formában. Ahogy Alessandro Florenzi sem, ezért szükségünk volt egy olyan sokoldalú játékosra, mint Gerson, vagy Schick, aki csereként beállva képes változtatni a meccsen, több lehetőségem pedig nem volt."

"Beszéltem vele és azt kell mondjam, nagyon intelligensen elismerte, hogy magára kell találnia megint."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Milan, Serie A