Di Francesco: Mélyre kellett ásnunk, de meglett az eredménye

Di Francesco: Mélyre kellett ásnunk, de meglett az eredménye

A Roma mestere elárulta, ő mindvégig hitt abban, hogy csapata legyőzi a városi rivális Laziót.

Mi történt a Bologna meccs után? Voltak beszélgetései a klubon belül?

"Akkor úgy döntöttünk, hogy három napra összetartást rendelünk el Trigoriában annak érdekében, hogy segítsünk a játékosok félelmeit legyőzni, mert nagyon rossz formában volt a csapat. De nincs szükségem ezt magyarázni. Megmondtam a srácoknak, hogy fel kell állniuk, mert szükség lesz rájuk ezen a derbin, és pontosan így tettek."

"Amikor megakadsz egy ilyen helyzetben, olyankor jó mélyre le kell ásni, és valami pluszt kell szállítanod. Ez az én csapatom. Nem kizárt, hogy később is jelen lesz némi félelem, vagy valami ilyesmi, de így kell tovább játszanunk, ilyen elkötelezettséggel, mint ma délután."

Az első rövid időszaktól eltekintve úgy tűnt, hogy végig kézben tartják a meccset.

"A Chievo ellen is így tűnt, aztán hibáztunk, kicsit hasonlóan, mint ma Fazio, bár ő ma a góljával nagyjából jóvá is tette azt a hibát. Az volt a meccs legnehezebb pillanata, de a srácok nyugodtak maradtak, én pedig mondtam nekik, hogy folytassák a játékot. Biztos voltam abban, hogy fogunk még gólt szerezni."

"A vezetés megszerzése után nagyon jól játszottunk, csak nem sikerült a fölényünket újabb gólra váltani. Megfelelő jellemre van ahhoz szükséged, hogy végig koncentrált tudj maradni, a srácoknak pedig ma sikerült. Ez is azt mutatja, hogy fejlődtünk."

Ez a legjobb formációja a Romának?

"Nagyon sokat dolgoztunk rajta, hogy a három csatárral jól mozogjon együtt a csapat. Ma reggel megmutattunk pár helyzetet a Frosinone elleni meccsből, ahol jól csináltuk, aztán pár olyat, ahol nem igazán. Most nagyon boldog vagyok. Mindannyian hatalmas hajlandóságot mutattak, ami azt jelenti, hogy nem felejtették el azt a fiolozófiámat, amit folyamatosan próbálok átültetni beléjük. A srácok tekintete ma teljesen más volt, és ennek a mai teljesítmény az eredménye. Nem nyerhetsz meg minden meccset, de azt akarom, hogy a játékosaim mindig ilyen elkötelezettek legyenek, mint ma voltak."

Ma Pellegrinit olyan poszton szerepeltette, ahol eddig sosem láthattuk.

"Már régebben is használtam a 4-2-3-1-et, és a Sassuolónál is, mikor kellett, szóval nem ez volt az első alkalom, hogy Lorenzo ott játszott. Mindene megvan ahhoz, hogy azon a poszton szerepeljen, van technikája, és jó állóképessége. Mondtam neki, hogy vagy De Rossi helyére állhat be, akinek kisebb gondja volt a térdével, vagy akár Pastore cseréjeként. Pastore vádlija megsérült, és egyelőre nem tudjuk, hogy ez most ugyanaz, mint legutóbb, de nagyon úgy néz ki, hogy a következő BL meccsen nem áll majd a rendelkezésemre."

Edin Dzekónak volt pár kisebb összezördülése a csapattársaival. Mi történt?

"Néhányszor igaza volt, mert sokkal jobb kiszolgálást is kaphatott volna. Én elégedett voltam a játékával. Az első gól például az ő egyik remek képességének volt köszönhető, hogy megelőzte a védőjét, és elfejelte a labdát. Nagyon komoly munkát végzett, és én ezt várom el tőle. Nekem minőségre van szükségem, nem várom el, hogy üldözze az ellenfél középpályását."

"Nekem mindenkire szükségem van, Edinnel pedig elégedett vagyok. Megpróbálom majd elmagyarázni neki, hogy vannak olyan alkalmak, amikor egyszerűen csak le kell ásni anélkül, hogy szükségszerűen gólt szerezne. Biztos vagyok benne, hogy a Plzen ellen is majd a gólszerzésen jár csak az agya."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Lazio, Serie A