Di Francesco: Mély a keret

Di Francesco: Mély a keret

Eusebio Di Francesco örül annak, hogy a csapat rotálása ellenére a Roma simán verte 4:0-ra a Beneventót.

Edin Dzeko mind a négy gólban komoly szerepet játszott, kettőt ő szerzett, a másik két öngólnál pedig előle próbáltak menteni a védők.

"Elégedett vagyok a csapat teljesítményével és azzal, ahogy játszott. A srácok elkezdték alkalmazni azt a koncepciót, amit folyamatosan sulykolok nekik az edzéseken."- kezdte a mester a Mediaset Premium-nak.

"Néha nem szabad túlságosan felületesnek lennünk, sokkal határozottabbnak és precízebbnek kell lennünk anélkül, hogy hagyjuk, hogy az eredmény befolyásoljon bennünket."

"Mély a keret, ezér nagyon fontos, hogy rotáljuk a játékosokat, mert nagyon zsúfolt a menetrend. Azt kértem, hogy minden posztra legyen két játékosom."

"Dzeko frusztrált volt a kevés labdaérintéstől az Atletico Madrid ellen, de az Inter ellen gólt szerzett. Vannak olyan nehéz mérkőzések, amikor bizony áldozatot kell hoznod a csapat érdekében."

"Az én nézőpontomban a futball arról szól, hogy a szélsők beadásaiból teremtődnek a veszélyes helyzetek. A csapat most a jobb oldalon is jól teljesített, habár Cengiz Ündernek nem ez volt a legjobb mérkőzése. Elégedett vagyok Maxime Gonalons játékával, nagyon szépen teljesített, és ne felejtsük el, hogy most volt először kezdő."

"Tetszett a csapat úgy általánosságban. Az edző feladata az, hogy azokat eddze, akik játszani fognak, és persze azokat is, akik ritkábban kapnak lehetőséget. Amikor ilyen sok meccset kell játszani, nagyon nagy segítség, ha mindenki kap játéklehetőséget."

"Ami a csapat esélyeit illeti, a kezdetekkor a Romát, mint bajnokesélyest tartották számon, majd 2 meccs után már kijelentették az emberek, hogy a 4-5. helyért fog küzdeni a csapat, szóval erről teljesen felesleges beszélgetnünk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Serie A, Benevento