Di Francesco: Megmutattuk, hogy van tartásunk

Di Francesco: Megmutattuk, hogy van tartásunk

A Roma hátrányból fordítva 4:2-re legyőzte a San Paolóban a Napoli együttesét.

"A héten nagyon keményen dolgoztunk a meccsek mentális oldalán. Az emberek azt állították, hogy kipukkadtunk, de ezen az estén megmutattuk, hogy még csapat vagyunk. Létfontosságú, hogy innen induljunk el."- jegyezte meg a meccs után Di Francesco.

"Egy olyan csapat ellen játszottunk brilliánsan, amelyik nagyon jó futballt játszik. Minden egyes milliméterért megküzdöttünk velük, a meccs végéig sikerült fenntartanunk a saját színvonalunkat, amire az utóbbi meccseken nem nagyon volt példa."

Ez a siker segíthet abban, hogy a csapat tisztában legyen a képességeivel?

"Nagyon sokszor fordult elő az, hogy az összpontosításunk alábbhagyott, és nem voltunk képesek a gyakorlatba átültetni mindazt, amit kértem tőlük, mert úgy éreztük, már nyertünk. Ezt a szokást el kell felejtenünk. Négy gólt szereztünk, és nyertünk egy olyan helyen, ahol máskor leadtuk már az előnyt, mert nem voltunk elég határozottak, ellenben a mostani meccsel."

Büszkének érzi magát most, mint a Roma edzője?

"Én mindig büszke vagyok arra, hogy a Roma edzője vagyok, és hogy ezt a klubot képviselem győztes, valamint vesztes meccsek alkalmával is. Persze sokkal könnyebb, amikor győzünk. Szükség van a szerelemre, a szenvedélyre és a kötődés érzésére, hogy részese legyél ennek a csapatnak."

Milyen különös, hogy ez a csapat, amelyik így tud játszani, az képes elveszíteni bizonyos meccseket. Miben volt most más?

"Ez az, amin dolgozni szoktunk. Nagyon sok olyan meccsünk volt, ahol csak a mérkőzés bizonyos részében játszottunk a megfelelő hozzáállással, ami nem elég. Végig meccsben kell lennünk, és segíteni kell magunkat. Sokszor hibáztunk, ami szintén nem segített. Nem az utolsó passzra kell koncentrálni, hanem a következőre, ezt csinálták a srácok most ezen a meccsen."

"Mindig az a csapat nyer, amelyik kevesebb hibát követ el, és most nekünk kevesebb volt, mint a Napolinak. Nem könnyű nekik 4 gólt rúgni, hiszen az egyik legjobb védelme a Napolinak van."

"Folytatnunk kell a kemény munkát a játékunk mentális részével. Ezen a meccsen megmutattuk, hogy fizikálisan erősek vagyunk, van tartása, saját elképzelései és mentalitása a csapatnak."

Mennyit ér Cengiz Ünder most a piacon?

"Arról nem akarok beszélni, hogy mennyi az értéke, viszont azt elmondhatom, hogy keményen dolgozott, és mindent megtett, hogy a csapat rendelkezésére álljon, aminek most láthatjuk a megtérülését. Ő képes arra, hogy valami igazán különlegeset csináljon. Szerintem sokkal kegyetlenebb a kapu előtt, mint sok más csatár."

Dzeko újra a régi volt ezen a meccsen.

"Edintől ez tökéletes válasz volt. Egész héten bátorítottam őt. Nagyon intelligens srác, aki rájött, hogy többet kell tennie a csapatért, és ezen a meccsen - a góljaitól eltekintve - azt csinálta, amit kértem tőle. A középpályásoknak nagyon nehéz volt lekövetniük Jorginhót, de ő ehhez is hozzájárult, így lecsökkentve a Napoli tiszta passzait."

"Nagyon ügyesen képes megtartani a labdát, én nem láttam még sosem olyan csatárt, aki ilyen adottságokkal ennyire technikás lenne, mint ő."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Napoli, Serie A