Di Francesco: Megfizettünk a hibáinkért

Di Francesco: Megfizettünk a hibáinkért

A Roma mestere a Milan elleni mérkőzést követően elismerte, csak saját magukat hibáztathatják a vereségért.

Elszenvedte első vereségét a Roma a bajnokságban egy az utolsó percben bekapott góllal, azonban Di Francesco elismerte, csapata teljesítménye messze elmaradt az elvárhatótól.

"Az első félidőben egyértelműen jobb volt nálunk a Milan."- kezdte a meccs után Di Francesco.

"A félidőt követően változtattunk, és végre sikerült felnőnünk a meccshez. Sajnálatos, hogy az utolsó pillanatban kaptunk egy gólt, ami a rossz döntésünknek volt az eredménye. A hibák a mérkőzés részei, de a legrosszabb, ha az utolsó pillanatban történik meg."

Ez azt jelenti, hogy a három védős rendszert újra használni fogja?

"Néha az ember úgy dönt, hogy megcsinál bizonyos dolgokat annak érdekében, hogy azzal megnövelje a csapat önbizalmát, de ezen a meccsen ez most nem működött. Úgy kezdtük a meccset, mintha behúzva maradt volna a kézifék, és csak később sikerült elkapnunk a fonalat. Remélem, hogy utolsó alkalommal fordult ez elő. A három védős rendszerben elkövettünk hibákat az első játékrészben, valamint nem működtek azok választások, amiket hoztam a meccs előtt és reméltem, hogy jók lesznek. El kell fogadni a kritikákat, mert csak az eredmény fontos."

Mit szeretne a csapattól teljesen másképpen látni?

"Egyáltalán nem voltunk hátul olyan szorosak, mint szoktunk lenni, az eredménye ennek pedig az lett, hogy a szokásosnál több gólt kaptunk. A döntéshozatalunk nem elég jó. Az edzéseken minden apró részletre figyeltünk, ennek ellenére a meccsen képtelenek voltunk gondolkodni. Ezért is akartam hátul kicsit módosítani, de sajnos az első félidőben nem voltunk eléggé agresszívak. Ennek egy része a Milánnak is köszönhető volt persze."

Néha a támadásépítés kicsit erőltetettnek tűnt, ennek a rossz passzok, vagy a mozgáshiány volt az oka?

"Számos oka volt. Néha mindössze hideg fej, nyugodtság kell hozzá. Sokszor voltunk lassúak, ami annak is volt köszönhető, hogy nem tudtak a játékosok tiszta fejjel gondolkodni és megfelelő döntéseket hozni. Az első félidőben ráadásul nem voltunk elég szorosak, egységesek, így elmaradtak a bemozgások, elfutások is."

A szélsők is eléggé súlytalannak tűntek a meccsen. Mi volt az oka?

"Szerettem volna a csatársorunkat kicsit megerősíteni, ehhez pedig Schick éppen jó, mert ő remekül tud az üres területekre befutni, ráadásul bizonyos játékosok nincsenek jó formában most. Ünder például azért nem játszott, mert a legutóbbi meccset görcsökkel fejezte be. Az a rendszer, amivel megakartuk akadályozni a Milan labdajáratását nem működött úgy, ahogy szerettük volna. Néha összejönnek a dolgok, néha nem. Ezen a meccsen az utóbbi volt."

Milyen volt Dzeko és Schick elől?

"Akkor tudtak jobban játszani, amikor hárman voltak már elől, de az egész nemcsak rajtuk múlik, hanem a többieken is, akiknek többet kellene mozogniuk. Amikor Schickkel és Dzekóval kezdünk és mindössze két beadást sikerül produkálnunk, akkor valami nem jó. Sokkal többet kellett volna a széleket használnunk, hogy jobban kiszolgáljuk a csatárokat, de nem ezt tettük."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Milan, Serie A