Di Francesco: Még mindig lehetünk ennél is pontosabbak

Di Francesco: Még mindig lehetünk ennél is pontosabbak

Hiába a meggyőző, 3:0-ás győzelem, Di Francesco szerint a csapat lehetne még ennél is pontosabb.

"Egy olyan csapat ellen játszottunk remek mérkőzést, amelyik hazai pályán igen meggyőző teljesítményt nyújtott mostanában, és nem adta soha könnyen magát."- kezdte a mérkőzés utáni értékelést Di Francesco.

"Jól kezdtük a meccset, az első pillanattól kezdve határozottan játszottunk és megmutattuk, hogy itt bizony nyerni akarunk. Tényleg elégedett vagyok a teljesítményünkkel, elől, középen, és hátul is."

Most aztán lehet végre a Liverpool elleni meccsel foglalkozni...

"Biztosak voltunk abban, hogy erre a meccsre jól felkészültünk. Sikerült kizárni mindent, így ez nagyban segített abban, hogy ilyen teljesítményt tegyünk le a pályára."

És végre Patrik Schick is megszerezte első római bajnoki gólját.

"Ez nagyon fontos volt. Már az első félidőben is volt 2-3 jó labdája, és pár dolgot kicsit jobban is csinálhatott volna. Nagyon tehetséges srác, tényleg örülök annak, hogy gólt szerzett, mert egy csatárnak erre van szüksége. Nagyon kellett már neki, mert végig keményen dolgozott. A játékosoknak jól kell érezniük magukat akkor, amikor játszanak, és szerintem ha kicsit többet tudna mosolyogni, akkor az segítene neki még jobban játszani."

A Roma még így is rengeteg lehetőséget kihagyott...

"Ebben igaza van. Félidőben kicsit csalódottak voltak a srácok, hogy csak 1 góllal vezetünk. Mondtam nekik, hogy ha pozitívak maradnak, és úgy játszanak tovább, ahogy tették azt az első játékrészben, akkor fognak még gólt szerezni. Ez nálunk továbbra is probléma, de azért örülök annak, hogy sok helyzetünk van. Csak egy kicsit pontosabbnak kellene lennünk, különösen kedden."

Mi a véleménye Jonathan Silva bemutatkozásáról?

"Nagyon intelligensen játszott. Az első mérkőzése volt, de mindig jókor ment előre megfelelő önbizalommal. Csak jó dolgokat csinált, remekül játszott."

"Szeretnék rámutatni arra, hogy Maxime Gonalons szintén milyen jól játszott megint, mert az emberek hajlamosak csak a rosszat kiemelni. Megbízható volt, ügyesen és határozottan játszott. Örülök neki, mert mindig keményen dolgozik a csapatért."

Stephan El Shaarawyn is látszott az akarás. Kezdő lehet ő is kedden?

"Igen, de nem akarom azt, hogy csak a BL meccsek előtt játsszon jól. De ha ma 100 lövése lett volna, akkor sem tudott volna gólt szerezni. Nagyon jól mozgott, ahogy a Genoa elleni meccs első félidejében is. Sokkal hűvösebb feje van a kapu előtt, mint a többi szélsőnek, csak nincs szerencséje. Örülök, hogy mindenki szeretne Liverpoolban pályára lépni, de csak 11 játékost választhatok ki."

A Liverpool ma csak döntetlent játszott az utolsóval. Mond ez valamit a közelgő összecsapás előtt?

"Nagyon szorosan kell majd védekeznünk, és fontos, hogy tudjuk mit csinálunk, hiszen egy igazi top csapat ellen fogunk játszani."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, SPAL, Serie A