Di Francesco: Maximálisan a bajnokságra koncentrálunk

Di Francesco: Maximálisan a bajnokságra koncentrálunk

A Roma ha nehezen is, de végül legyőzte a Genoa együttesét a szerda esti mérkőzésen.

Megvan a 3 pont, de nehéz meccs volt...

"Szerintem az első félidőben jól játszottunk, nem sok területet hagytunk a Genoának a támadójátékunkkal. Persze továbbra sem voltunk eléggé pontosak elől, és nem sikerült kihozni a maximumot sem a játékunkból. A második játékrészben a Genoa rákapcsolt, de még így is volt több lehetőségünk arra, hogy lezárjuk a meccset. A középpályán veszítettük el a labdát, abból kaptunk gólt, ami újra nyílttá tette a mérkőzést. Sokszor előfordul, hogy a saját dolgunkat nehezítjük meg. Sokkal előbb lezárhattuk volna a meccset, csak túlságosan naívak voltunk."

Miért nem sikerült előbb lezárni a meccset?

"A csapat alapvetően megcsinálta azt, amit kértem tőlük. Talán elkezdtek attól félni, hogy nem sikerül megnyerni a meccset. Váltottam 3-4-3-ra, és voltak is gólszerzési lehetőségeink, de megint túl naívak voltunk, hogy nem tudtuk korán lezárni a mérkőzést."

Lehet, hogy már a Liverpool elleni meccsre gondoltak?

"A hozzáállásunk teljesen rendben volt. Ha 4:0-ra nyertünk volna, senki nem mondaná, hogy a BL-re koncentráltunk, de ha csak 2:1-re, akkor igen. Megszereztük a 3 pontot, és most ez volt a legfontosabb. A Roma nem szokott hozzá a BL-elődöntőben való szerepléshez, szóval teljesen helyénvaló, hogy az ember sokat gondol rá, de ez most sem rám, sem a játékosokra nem volt igaz. Amikor ilyen sok meccsünk van, akkor gyűjtenünk kell a győzelmeket a bajnokságban, és csak utána gondolhatunk a Liverpool elleni meccsre."

Előfordulhat az, hogy a BL-t körülvevő eufória kihatással lesz a csapat koncentrációjára?

"Az életben sokkal jobb az eufória, mint a depresszió. Csak rajtunk múlik, hogy a lehető legjobban készüljünk fel ezekre a meccsekre. Ezen a meccsen például úgy léptünk pályára, hogy mindenáron nyerni akartunk. A hibák, amiket elkövettünk, már régebben is megvoltak. Ezen a meccsen újra nyerni kellett, ami sikerült is. Sajnos nem eléggé korán zártuk le a meccset, de a többivel elégedett vagyok."

Teljesen új középpályával állt fel a csapat. Elégedett a csapat teljesítményével?

"Igen, különösen az első félórás játékra. A Genoa akkor eléggé beszorult, és bár nem voltunk megint elég pontosak az utolsó passzoknál, de jól játszottunk."

Sok játékost pihentet majd a SPAL ellen?

"Mindig szükség van az egyensúlyra, ami az utóbbi időben eléggé hiányzott, hiszen sokaknak 3 mérkőzést is játszania kellett 6 napon belül, de ez nem mehet így örökké. Mindent megteszük annak érdekében, hogy megszerezzük a 3 pontot, de nem akarok semmi előnyt adni Leonardo Semplicinek a szombati meccsre azzal, hogy elárulok bármit is."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Genoa, Serie A