Di Francesco: Manolasz bevetésre kész

Di Francesco: Manolasz bevetésre kész

A Roma holnap a városi rivális Lazio ellen lép pályára, ahol Di Francesco számíthat majd Manolasz játékára.

Hogyan készülnek a játékosok a holnapi meccsre?

"Mentálisan mindenki nagyon várja már ezt a fontos meccset. Mindenki szépen edzett a héten, és szerencsére volt lehetőségünk bizonyos területeken dolgozni, amiben fejlődnünk kell."

Milyen taktikai nehézségeket rejt a holnapi meccs?

"Egy derbi mindig rejt magában nehézségeket. Egy olyan csapattal szemben lépünk pályára, amelyik nagyon veszélyes kontrákra képes, és a középpályásaik sokszor kerülnek a kapu elé. Nehéz lesz, ahogy minden derbi az. A Lazio jó játékosokból áll, mint például Correa, aki iszonyat erős az egy az egy elleni játékban."

Három védős rendszerben fog játszani a csapat?

"Van benne logika, de nem fogom most ezt elmondani, mert nem akarok az ellenfélnek ilyen szintű előnyt adni. Mostanában két különböző formáció között váltogattunk, sokszor még egy meccsen belül. A futball dinamikus sport, és a Lazio is változtatja a játékrendszerét. A rendszert a rendelkezésre álló játékosok tulajdonságai alapján választod ki."

Nicolo Zaniolo megfelelően pihent az első derbije előtt?

"Nincs szüksége pihentnek lennie. Neki pont határozottnak, koncentráltnak és agresszívnek kell lennie. Szinte semmit nem mondtam neki a derbiről, mert ez nem olyan meccs, amivel kapcsolatban motiválni kell egy játékost. Van neki egy csomó csapattársa, akik képesek elmagyarázni neki ezt. Ő is egyike lesz a kezdőcsapatnak, és nagyon nagy meccset várunk tőle."

Manolasz is játszani fog?

"A rendelkezésemre áll, tegnap már végig a csapattal edzett, és a bokaproblémája már a múltté. Először nagyon durvának tűnt, de most már rendben van. Ma is a csapattal edzett, szóval játszani fog."

El Shaarawy úgy tűnik, hogy a csapat egyik legfontosabb játékosa mostanában. Játszani fog a Lazio ellen?

"Nagyon sok fontos játékosunk van. El Shaarawy nem lenne képes egyedül játszani, ő is a csapat része, és ő is azért játszik, hogy a csapatnak jó legyen. Ebben a szezonban sokat fejlődött, és már sokkal kiegyensúlyozottabb, aminek nagyon örülök, de még mindig nem elég: fejlődnie kell."

Jó, vagy rossz, hogy vannak rómaiak a csapatban, akik aztán tényleg tudják, hogy mennyire fontos ez a meccs?

"Az olyan játékosok, mint Florenzi és De Rossi hatalmas tapasztalattal rendelkeznek, és szerintem ez sokkal többet ad, mint amit képes elvenni."

De Rossi képes jelenleg egymás után két meccset játszani annak tekintetében, hogy legközelebb a Porto lesz az ellenfél?

"Nem tudom megmondani, hogy holnap fog-e játszani. Annyit tudok, hogy mindig a következő találkozó a legfontosabb. Az edzéseken folyamatosan tud már dolgozni, és egyre jobbnak tűnik az állapota. Sokat fejlődött, és jelenleg jül van."

Pusztán véletlen az, hogy Dzekonak nem megy a góllövés hazai pályán?

"Igen, hiszen a BL-ben szerzett gólt. Én nagyon elégedett vagyok azzal, amit a csapatért nyújt. Folyamatosan mások szolgálatába állítja magát. A sérülése óta neki is javult a fizikai állapota. Ha sikerül gólt szereznie, annak örülni fogok, de elégedett vagyok a játékával, és ő is boldog a meccsek végén akkor, ha nyer a csapat, és mondjuk nem sikerült gólt szereznie."

Nyertetek már derbit 4-3-3-mal, és 4-2-3-1-gyel is. Holnap milyen felállásban játszik majd a csapat?

"Sokkal jobban kell arra összpontosítanunk, hogy milyen lesz a hozzáállásunk, sem mint a felállásra."

Melyik csapat játszik majd holnap nagyobb nyomás alatt?

"Mindkét csapat. Nagyon feszült derbi lesz. Nem akarunk leszakadni a BL-t érő helyektől, míg a Lazio szeretne felzárkózni. Mindkét csapat számára hatalmas csalódás lesz egy esetleges vereség."

A fej, vagy a szív lesz holnap fontosabb? Mit üzen a szurkolóknak?

"Azt hiszem a szurkolók megfelelően feltüzeltek lesznek. Mi szenvedéllyel, szívből, teljes odaadással fogunk játszani. Dzeko Frosinone elleni győztes találata hatalmas feszültséget szabadított fel, de a szurkolók ezáltal is közelebb kerültek a csapathoz. Remélem, hogy holnap hasonlóan fognak majd közösen ünnepelni, és mellé egy remek teljesítmény párosul majd. Szóval inkább a szívünkkel játszunk majd, és csak azután a fejünkkel."

A Frosinone ellen Juan Jesussal szemben Marcanót favorizálta. Milyen okból?

"Nehéz döntés volt, mert mindketten keményen edzettek, de Juan Jesus sérülésből épült fel, míg Marcano már folyamatosan edzett, a Chievo ellen pedig játszott is. Ezért döntöttem úgy, hogy adok Ivannak egy újabb lehetőséget, és szerintem jól játszott a Frosinone ellen, ahol mindeképpen olyan játékosra volt szükségem, aki jó a fejjátékban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Lazio, Serie A