Di Francesco: Kötelező a három pont

Di Francesco: Kötelező a három pont

A Roma mestere tisztában van azzal, hogy a Frosinone ellen kötelező a 3 pont begyűjtése.

A fővárosi együttesnek nem sikerült megnyernie egy meccset sem a legutóbbi ötből, így a Frosinone ellen nem is lehet más az elvárás, csak a 3 pont megszerzése.

"Holnap megtaláljuk a válaszokat."- kezdte a mérkőzés sajtótájékoztatóját a Roma mestere.

"Eddig összezárt edzőtábor volt a klub és az én jóváhagyásommal, hogy összeszedjük a dolgokat, és együtt értékeljük át a nehézségeket."

"Holnap az előzőhöz hasonló meccsre számítok, de most otthon fogunk játszani, ahol kötelező a 3 pont megszerzése. Az erő abban rejlik, hogy megértsük, miért mennek így a dolgok, és ebben a nehéz időszakban összetartsunk, együtt oldjuk meg a problémákat. Mindenki tisztában van azzal, hogy nem mennek jól a dolgok, de azt is tudjuk, hogy képesek vagyunk megmászni ezt a hegyet."

"Sem technikailag, sem fizikálisan nem teljesítettünk jól, ezért mos mindenképpen valami pluszra lesz szükség, mert az utóbbi időszakban még a meccseken belül sem voltunk következetesek."

"Csak így találhatjuk meg a megoldást, és persze ilyen esetben minden bennünk lévő tudást ki kell tennünk a pályára igazi férfiként. Ez nem azt jelenti, hogy aki a Frosinone ellen majd pályára lép, az nem férfi, csak meg kell újra találnom a férfit azokban, akik a nehéz időszakban nem tudták az elvárt szintet hozni."

A Roma elnöke a Bologna elleni meccs eredményét követően nagyon mérges volt, Di Francesco ezek után továbbra is élvezi az elnök bizalmát?

"Aggódtam volna, ha boldog lett volna az eredmény után. A bizalom ebben a pillanatban nem segít semmit."

Di Francesco mellett Monchit is sok kritika érte, különösen a nyári átigazolások miatt...

"Szerintem nagy hiba most erre összpontosítani. Nekem keményen kell dolgoznom azon, hogy kihozzam a srácokban rejlő legjobb tudást, mert eddig 5 meccset játszottunk, és ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szükség. Felesleges olyankor az átigazolásokról beszélni, amikor a Roma a Chievo, vagy a Bologna ellen játszik... Szerintem ez a Roma sokkal jobban is képes játszani, mint amit eddig láttunk."

"De meglátjuk, hogy holnap a pályán milyen választ kapunk, és emellett dolgoznunk kell tovább. Én sosem fogok az átigazolásokkal kapcsolatban ítélkezni."

"Ami a holnapi kezdőt illeti, vagy Dzeko, vagy Schick fog játszani. Szombaton derbit játszunk a Lazio ellen, majd jön egy Bajnokok Ligája mérkőzés, szóval ezt még át kell gondoljam, mert Edin a válogatottban is sokat játszott."

"Rick Karsdorp? Semmi vita nem volt, egyértelműen technikai oka volt annak, hogy nem lépett pályára a Bologna ellen, hiszen van három szélső védőm. Keményebben kell dolgoznia, hogy visszaszerezze a posztját, hiszen mindenkinek a pályán kell bizonyítania."

"Perotti sajnos sérült, rá nem számíthatok, a combhajlítójával van gond. Tegnap kivizsgálták, és reméljük, hogy az Empoli ellen már a rendelkezésemre fog állni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Frosinone, Serie A