Di Francesco: Koncentráljunk a Genoára

Di Francesco: Koncentráljunk a Genoára

A Roma mestere az kéri a játékosoktól, hogy ne foglalkozzanak a BL-sorsolással, maximálisan koncentráljanak a holnapi bajnokira.

A Roma miközben bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, közben a bajnokságban a Lazióval és az Interrel harcol a BL-t érő helyekért.

"Nekünk most a Genoa elleni meccsre kell koncentrálnunk."- kezdte a Roma mestere a sajtótájékoztatót.

"Amióta Davide Ballardini a Genoa edzője, azóta elég kevés gólt kaptak, és az egyik legjobb a védelmük a bajnokságban."

"Lesznek változtatások nálunk, de semmiképpen nem szabad lebecsülnünk az ellenfelünket. Nem nagyon szoktunk hozzá a kétfrontos szerepléshez, de hozzá kell szoknunk, méghozzá gyorsan. Meg kell tanulnunk, hogy minden mérkőzés fontos."

"Mindenkinek készen kell állnia, és remélem, hogy az a benyomásom, amit az utóbbi időben megtapasztaltam, látható lesz majd a pályán is."

Mikor pályára lépnek, teljesen más hozzáállás látható Schicktől és Ündertől egyaránt.

"Az első dolog az, hogy Ünder nem ért egy szót sem olaszul, és ez ilyenkor előny."- mondta nevetve Di Francesco.

"Rengeteg múlik a játékos karakterén. Patrikra hatalmas nyomás nehezedett már az elején, miközben számos sérüléssel kellett megbirkóznia. De például a derbin is látszott rajta az akarás, csak a gól hiányzott tőle, igaz most nem ugyanazt a Patrikot láttuk, mint a Barca ellen. Amint megszerzi első gólját, felszabadul, és azonnal látni fogjuk az igazi tudását."

Az elmúlt 3 mérkőzésből a Roma mindössze 2 pontot gyűjtött, ennek lehet a koncentráció hiánya az oka?

"Minden meccsnek megvan a maga története. Rengeteg helyzetet dolgozunk ki állandóan, de sokkal határozottabbnak kell lennünk a kapu előtt. Nagyon fontos, hogy mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozzunk, és ne hagyjuk, hogy a gondolatainkat eltereljék."

A Roma éppen a top csapatok elleni nagy meccseken nyújtotta a legjobb játékot, miközben a kisebbek ellen csak szenved. A 3 védős rendszer csak tovább növelheti ezt a gondot?

"Lehetséges, ez egy jó meglátás. A csapat képes három, és négy védős felállással is játszani, de ezek olyan taktikai dolgok, amiket mindenképpen át kell beszélni. Egyszerűen végre meg kell nyernünk az ilyen meccseket is, és akkor remélem, hogy azzal megoldódnak a problémák."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Genoa, Serie A