Di Francesco: Kluivert kezdeni fog

Di Francesco: Kluivert kezdeni fog

A Roma holnap a Bologna vendégeként lép pályára a Serie A 5. fordulójában.

Di Francesco a sajtótájékoztatón elárulta, hogy a mérkőzésen biztosan kezdeni fog az a Justin Kluivert, akit a Real elleni BL-keretből szerdán kihagyott.

"Az európai kupameccsekre csak 18 játékost választhatsz ki, szóval valakit ki kellett hagynom."- jegyezte meg a Roma mestere.

"Ez akár üzenet is lehetett volna számára, de a holnapi meccsen biztosan kezdeni fog. Ez is azt mutatja, hogy lehet az egyik meccsen kimaradsz, de a másikon már pályára lépsz, azaz mindenkire szükségünk van."

A Bologna még nem szerzett gólt ebben az idényben. Milyen mérkőzésre számít?

"Szerintem ebben a meccsben is sok a veszély. Eltekintve az eddigi eredményeiktől, a Bologna igen masszív, erős csapat benyomását keltette, és az Inter ellen is sokág nagyon jól tartották magukat. Mindenképpen a győzelem lesz a cél, de a túlélésért küzdő csapatok elleni mérkőzések mindig más megközelítést igényelnek."

Mi a helyzet Pastoréval?

"Benne van a meccsre készülő keretben, de még nem döntöttem el, hogy játszani fog-e."

A tavalyi szezonban remek dolgokat láthattunk a Romától, miért van az, hogy ez a csapat szöges ellentéte a tavalyinak?

"Igaza van. Jelen pillanatban tényleg így tűnik, de van még időnk visszanyerni a formánkat. Össze kell szednünk magunkat, fel kell pörögnünk, és biztosíthatok mindenkit arról, hogy mindent megteszek, hogy a csapat visszanyerje tavalyi önmagát. Ez csak rajtam múlik. Vasárnap meg kell mutatnunk, hogy határozott és könyörtelen csapat vagyunk."

Aleksandar Kolarov számára sem a legjobban kezdődött a szezon. Előfordulhat, hogy Luca Pellegrini lehetőséget kap?

"Van rá lehetőség, de ezt még meg kell vizsgálnom. Nem kizárt, hogy bemutatkozik majd a Romában, mert Kolarov ki fogja hagyni valamelyik meccset, az biztos, de nem mondom meg, hogy melyiket."

Nicolo Zanioló legutóbbi szerepeltetése üzenet a többieknek? Akár a bajnokságban is bemutatkozhat?

"Lehetséges, de nem az volt a szándékom, hogy a kezdőbe jelölésével bárkinek üzenjek. Ez a srác tényleg tehetséges. Nem volt könnyű meccs. Amikor ilyen döntéseket hozol, akkor az emberek vagy bátornak, vagy őrültnek gondolnak. Amikor én ilyen döntést hozok, akkor azt a Roma érdekében teszem."

"Minden döntésemmel maximálisan tiszteletben tartom ezt a mezt. Ez az üzenetem azoknak, akik építő, vagy akár rossz kritikát kapnak, viszont azt sosem fogom tolerálni, ha támadják a játékosaimat. Elfogadom az iróniát, de amiket hallottam, azoktól már kicsit mérges lettem. Azt a dühöt viszont pozitívan akarom felhasználni, és szeretném, ha megmutatnánk, hogy az eddig mutatottakhoz képest teljesen más csapat vagyunk."

Mi a helyzet Robin Olsennel?

"A Chievo elleni meccsen mi sokkal nagyobb nyomás alá helyeztünk, mint maga az ellenfelünk. A Real Madrid ellen nagyon jól játszott. Nagyon elkötelezett, és szeretné megmutatni, hogy az emberek előítéletei vele kapcsolatban rosszak voltak. Remélem, hogy a Real elleni teljesítménye megerősíti, valamint az a munka, amit végez kifizetődő lesz, habár még nem beszéli a nyelvet, és nem ismeri annyira az olasz bajnokságot."

Az elmúlt meccseken mindig kizárta, hogy fizikális probléma lenne. Még most is ugyanezt gondolja?

"Mindenkinek meglehet a saját véleménye a mostani problémákkal kapcsolatban, viszont csak rajtam múlik, hogy megtalálom-e a megoldást rájuk. Ami a fizikai állapotot illeti, mondok egy példát: ha csinálok egy hirtelen mozdulatot, de egy másodpercet kések, akkor végül megcsináltam a mozdulatot, de mit értem vele? Sokkal jobban kell koncentrálnunk, teljesen el kell merülnünk a meccsben, a legrosszabbra kell gondolni, és készen kell állni, ha valamelyik csapattársunk hibázik. Emiatt lehet, hogy úgy tűnik, a csapat nem fut eleget, vagy a futásmennyiség tök felesleges. De beszélhetünk erről egész nap, viszont akkor is egy dolog fogja ezt megváltoztatni, méghozzá az eredmények."

Miként tudná jellemezni azokat a kihagyásokat, amiket azok a játékosok csinálnak, akikre a legjobban támaszkodnak? Elmondaná mit gondol a Bolognáról?

"Mindenkinek meg kell találnia a formáját, nem csak a tapasztaltabb játékosoknak. Mindenkitől többet várok, az egész csapattól. Tavaly sokkal egységesebbek voltunk, most ez elveszett. Vissza kell nyernünk a tüzet, sokkal jobban össze kell dolgozni, mindenkitől többet várok."

"A Bologna egy nagyon egységesen védekező csapat, nagyon nehéz őket áttörni, emiatt jól kell majd játszanunk, és nem szabad siettetni a dolgokat. Meg kell mutatnunk, hogy jó csapat vagyunk, amelyik képes volt annyi idegenbeli meccset megnyerni régebben."

Előfordulhat, hogy újra a De Rossi-Nzonzi-Zanioló középpályával áll fel a csapat? Mit gondol, a játékosok kitartanak az elképzelései mellett?

"Szerintem azt már megmutattuk, hogy a labdarúgással kapcsolatos elképzeléseim remek eredményeket szülnek. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok nagyon hisznek abban, amit csinálunk. A döntéseim elsősorban taktikaiak voltak, nem várhatom el Nzonzitól, hogy fel-le rohangáljon a pályán a szélső középpályás posztján. Többet akartam látni a csapattól, de tudom, hogy végül annyi látszott, hogy gyengébb csapat vagyunk a Realnál. Amennyiben nem vagyunk eléggé határozottak, akkor mindenkivel szemben szenvedni fogunk."

Patrik Schick nem tűnt túlságosan feltüzeltnek abban a fél órában, amikor lehetőséget kapott. Mi a benyomása a játékossal kapcsolatban?

"Minden játékosra szükségünk van. Patrik jobban is játszhatott volna, de ugyanez vonatkozik csomó játékosra. A nehéz időszakokban mindig úgy véltem, hogy a srácoknak támogatásra van szükségük. Patriknak még ennél is több támogatásra van szüksége, mert a tudása, tehetsége megvan. De sokkal többet várok tőle is, minden tudását meg kell mutassa a pályán, viszont szükségünk van rá, mert nem támaszkodhatunk Dzekóra minden meccsen."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Bologna, Serie A