Di Francesco: Kezdünk magunkra találni

Di Francesco: Kezdünk magunkra találni

Eusebio Di Francesco szerint a Roma végre kezdi olyan csapat benyomását kelteni, mint amelyik tudja, hogy mit akar.

A Roma Bryan Cristante és Cengiz Ünder góljaival magabiztos, 2:0-ás győzelmet aratott a Parma otthonában.

Mi az, amit a 3 pont mellett még magával visz erről a meccsről?

"Azt, hogy végre kezdünk magunkra találni, hogy olyan csapatnak tűnünk, amelyik tudja, hogy mit akar. Az első félidőben kicsit szenvedtünk, mert eléggé lassan járattuk a labdát, de a félidőt követően növeltük a tempót, és sikerült kontroll alatt tartani a mérkőzés további részét. Számos helyzetet kidolgoztunk, míg a Parmának egész meccs alatt egy komoly helyzete volt."

Szükség volt a labda gyors felpasszolására?

"Igen, de ez nem meglepő, mert elég sok meccsünk volt az utóbbi időben egymás után. Az elején nem is voltunk túl jó formában, de szerencsére később sikerült felvenni a ritmust. Ezt a lassabb kezdést vártam ma, hiszen rövid időn belül nagyon sok játékos folyamatosan játszott."

Hogyan szerepelt Zaniolo? Milyen tanácsot javasol egy olyan fiatal játékosnak, aki ilyen korán a reflektorfénybe kerül?

"Továbbra is ugyanazzal az alázattal kell dolgoznia, amivel sikerült a kezdő helyet kiharcolnia. Folytatnia kell a kemény munkát, és a fejlődést. Ma voltak hibái, de ez teljesen normális. Ő még nem szokott hozzá, hogy ilyen tempó mellett sorozatban több meccset is játsszon. Nekem sajnos nincs túl sok olyan játékosom, aki jó formában lenne, szóval bizonyos dolgokban kockáztatnom kell. Logikus lett volna a kispadon kezdetni, de sajnos erre most nem volt lehetőségem."

Mit vár a klubtól a téli átigazolási időszakban?

"Ezt majd a klubbal fogjuk megvizsgálni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Parma, Serie A