Di Francesco: Jobbat vártam

Di Francesco: Jobbat vártam

A Roma mestere az Udinese elleni mérkőzés előtt elismerte, kisebb különbségre számított csapata és az éllovasok között.

Rendhagyó időpontban, szombaton 15 órakor lép pályára a Roma az Udinese vendégeként, ahol Eusebio Di Francesco csapatára nehéz meccs vár.

"Ezen a hétvégén kicsit több lesz a rotálás."- kezdte a sajtótájékoztatót Di Francesco.

"De Rossi rendbe jött, így a következő két meccsen játszhat. Jonathan Silva állapotát még meg kell vizsgálnunk, míg Juan Jesus nem kizárt, hogy játszani fog, de arról még nem döntöttünk, hogy belső védőként, vagy a szélen játszik-e majd."

"Patrik Schick nagyon szépen fejlődik, de arra nincs garancia, hogy játszani is fog."

"Egy új rendszerrel gazdagodtunk, és a srácok már el is sajátították azt, bár azt meccsről meccsre fogjuk eldönteni, hogy mikor melyiket alkalmazzuk."

"Szeretnénk a jó játékot eredményekkel párosítani, de sajnos ezt az egyensúlyt nem egyszerű mindig elérni. Most pontokra van szükségünk, de az utóbbi időben nem annyira tetszett a teljesítményünk. Remélem, hogy a meccsek során megtaláljuk a folytonosságot, és ezáltal a jó játék is jönni fog. Sokszor kezdtünk jól és erősen, majd fejeztük be rosszul a meccset, máskor pedig éppen fordítva volt. Remélem, hogy most erősen kezdünk majd, és így is fejezzük be."

A Roma legutóbb visszaelőzte a Laziót, azonban még így is 16 pont a hátránya a listavezető Napolival szemben.

"Figyelembe véve a szezon alakulását, elég sok lehetőséget hagytunk kihasználatlanul. Kisebb különbséget vártam, ezért pedig vállalom is a felelősséget. Szeretném azonban felhívni a figyelmet arra, hogy még előttünk van egy Bajnokok Ligája nyolcaddöntő a Sahtar ellen, ahol egyelőre még nem vallottunk kudarcot."

Egyre többen panaszkodnak arra, hogy a Románál hiányzik az ambíció, ami a legjobb játékosok folyamatos eladásában mutatkozik meg.

"Választani kell. Olyan bevétellel, mint amilyen a Romának van, Olaszországban nehéz nyerni. Mi a jövő csapatát építjük, és eléggé pozitív a helyzet."

"Igen nagy ambícióra van szükség ahhoz, hogy ezt a munkát csináld, de mint edző, a legtöbb időnket azzal töltjük, hogy a sajtótájékoztatókon olyanokról beszélünk, ami nem a pályán történik. Nem szabadna az energiáinkat erre pazarolni. Én ezt üzenem a csapatnak."

Az Udinese elleni keret: Alisson, Lobont, Skorupski; Juan Jesus, Kolarov, Capradossi, Fazio, Florenzi, Peres, Manolas; Nainggolan, Strootman, Pellegrini, De Rossi, Gerson; Perotti, Dzeko, Schick, Under, Defrel, El Shaarawy

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Udinese, Serie A