Di Francesco: Jó lecke volt ez számunkra

Di Francesco: Jó lecke volt ez számunkra

A Roma mestere elismerte, a teljesítménnyel nem, csak a megszerzett 3 ponttal elégedett.

Rengeteg helyzete volt a Bolognának az első félidőben. Robin Olsen volt a meccs legjobbja?

"Az első félidőben nem voltunk meccsben, ami részben a Bolognának is köszönhető. Elismerés illeti őket a teljesítményükért, viszont mi meg nagyon sokat hibáztunk. Kevés volt a mozgás, és minden szempontból nagyon rosszul játszottunk. A Bologna megérdemelte volna a vezetést. Az emberek azt mondják, az igazi élcsapatok szoktak ilyen 3 pontokat begyűjteni, de tényleg néha kell ilyen győzelem is, még ha én nem is szeretem."

"A második félidőre azért feljavultunk, taktikai szempontból változtattam pár dolgon, és erre olyan választ kaptam, amilyet vártam. Az első félidőben viszont mintha nem is lettünk volna a pályán, minden párharcot elvesztettünk."

Nem is olyan régen viszont még elvesztette az ilyen meccset a Roma...

"Így van. A fejek nem voltak tiszták ezen a meccsen - sokszor lőttünk távolról olyankor, amikor más úton simán bemehettünk volna a büntetőterületen belülre. Rosszak voltak a passzok, és hagytuk, hogy nyomás alá helyezzenek bennünket. Ez a meccs nagyon jó lecke számunkra. A Porto ellen keményen dolgoztunk, és taktikai szempontból nagyon jól játszottunk, ebből a szempontból ezen a meccsen megbuktunk, viszont nagyon fontos, hogy így is megszereztük a három pontot."

Az első félidei teljesítmény egyenes következménye volt a Porto elleni meccsnek?

"Az első félidőben minden fizikai párharcot elveszítettünk a pálya minden pontján. Nicolotól azt vártam, hogy több gondot okoz majd Dijksnek, ezért a félidőben változtattam, mert túlságosan szétszakadtunk, Edin pedig nagyon elszigetelődött. A második játékrészre fel is javultunk, kicsit szervezettebbé váltunk, de a labdát még így is elég sokszor eladtuk. Igaz, hogy a Porto ellen jól játszottunk, és talán nem sokat változtattam a kezdőcsapaton."

De Rossi beállásával stabilabb lett a védekezése a csapatnak? Képes egymás után két meccset játszani jelen állapotában?

"Vele kapcsolatban napról napra szabad csak haladni, csak fokozatosan lehet bevetni. Tudtam, hogy szükségem lesz rá csereként, de amikor beállt, már akkor jobban szerepeltünk - Zaniolo előrébb ment, ezáltal plusz egy támadó tudta letámadni őket."

Kicsit sikerült elszakadni a Laziotól és az Atalantától, de ettől még ők is harcban vannak a BL-t érő helyekért a Milannal és az Interrel együtt?

"Ezek a csapatok fognak a Bajnokok Ligáját érő helyezésekért harcolni. A Milan remek eredményt ért el legutóbb, és jól is játszottak. Emiatt sem engedhettük meg, hogy ne szerezzük meg a 3 pontot. Ennek nagyon örülünk is, viszont a teljesítmény miatt már kevésbé vagyunk boldogok."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Bologna, Serie A