Di Francesco: Jelen pillanatban semmi nem halad a jó irányba

Di Francesco: Jelen pillanatban semmi nem halad a jó irányba

A Roma újabb csalódást keltő mérkőzésen van túl a Sampdoria ellen, és Di Francesco úgy véli, semmi nem a jó irányba halad.

A Roma akkor most már hivatalosan is válságban van? Nagyon úgy tűnik, hogy senki nem rúg gólt.

"Borzasztó első 25 percet produkáltunk, a kapusunknak fantasztikus védéseket kellett bemutatnia, mert egyszerűen nem voltunk meccsben. Folyamatosan csak a rövid passzok mentek, sosem sikerült a védelem mögé bejátszanunk a labdát. Aztán ahogy megcseréltem a szélsőket, a játékosok kénytelenek voltak hosszabban játszani, onnantól a csapat képes volt együtt mozogni, és helyzeteket kidolgozni. A második félidőt jól kezdtük, és csakis a saját hibánkból kaptunk gólt, ami a Samp első lehetősége volt abban a játékrészben. Az első 25 percben nagyon nem tetszett a hozzáállásunk, de aztán a csapat megfelelően változtatot és jó pár helyzetet kidolgozott. Megpróbáltam több támadó felfogású középpályást a pályára küldeni, ami lehetőséget biztosított a helyzetek kialakítására, csak sajnos nem tudunk egyet sem kihasználni."

A csapat visszatérhetett volna a BL helyekért folytatott harcba, de gyengének és zavarodottnak tűnt. Mi történt?

"Kisebb intenzitást vártam a meccsen, de ugye az ellenfelünknek is sok meccse volt most, szóval ez nem lehet kifogás. Nem tudom, hogy miért tűntünk annyira idegesnek az elején, vagy hogy miért úgy passzoltuk a labdát, ahogy edzésen sosem szoktuk. Egyszerűen nem megy a gólszerzés, ami komoly kihatással van a teljesítményünkre."

Mi a helyzet Patrik Schickkel?

"Szombaton az edzésen megsérült, hasonló izomsérülést szedett össze, mint ami volt már neki előtte. Kár érte, mert kezdett belelendülni, ezért nem a legszerencsésebb ez a kiesés. Ezen a meccsen is játszhatott volna. Semmi nem sikerül mostanában, és nem csak a kimaradt büntetőről beszélek. Ezekben a helyzetekben meg kell találni az erősségeket, hogy képes legyél reagálni, és játékban maradni, de aztán a Sampdoria a második félidei első lehetőségéből megbüntetett bennünket."

Úgy tűnik, hogy a védekezésben is elveszett valami, miután rengeteg lövés ment kapura a Samp részéről. Mi történt?

"Nagyon sokat rúgtak kapura, ez igaz. Védekezésben mindig jók voltunk, de most a szélső védőink túlságosan nyitottak voltak. Ha az egyik szélső felmegy, akkor másnak fedeznie kell. Ezt csak az első 25 perc után kezdtük el csinálni, és mindjárt jobb is lett a helyzet, de aztán betaláltak, ahol Zapata helyzeténél jobban kellett volna védekeznünk."

Mennyire befolyásolják az átigazolási pletykák az olyan játékost és a teljesítményét, mint például Edin Dzekot?

"Ha ez lenne az oka a gyenge teljesítménynek, és az első 25 percet vennénk figyelembe, akkor itt mindenki a távozás szélén lenne. Ezen a meccsen nem csak Edinnel volt gond. Jobb nem beszélni az átigazolásokról, különben félreértenek."

De még mindig nincs vége a rengeteg átigazolási pletykáknak...

"Egyszerűen nem tudok szabadulni az első 25 percben mutatott teljesítményünktől, és hogy képtelenek vagyunk gólt rúgni. Minden más megbeszélés tárgya lesz, amint befejeződik az áátigazolási időszak."

Beszélt arról, hogy a téli szünet alatt voltak gondok a játékosaival. Netalántán néhányan nem profihoz illő módon viselkedtek?

"Ilyet nem mondtam. Én csak annyit mondtam, hogy sokkal jobban oda kell figyelni arra, amit teszel, beleértve azt is, amikor az ilyen helyzetekre kell felkészülni. Egyértelmű, hogy borzasztó időszakban vagyunk, ráadásul rengeteg meccset kell játszanunk, ezért jó lett volna kicsit többet pihenni. Sajnos a szünet alatt nem viselkedtünk a legjobb módon, ami egyértelműen az én hibám."

Miért Florenzi végezte el a büntetőt?

"Valakinek el kell végeznie, és a többiek már hibáztak. Az edzéseken tökéletesen végzi a büntetőket, felállt, jelezte, hogy ha lesz tizenegyes, akkor elvégzi. Ő volt a csapatkapitányunk, és tapasztalt játékos. Kár, hogy kihagyta, de senki nem tökéletes a tizegyeseket illetően."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sampdoria, Serie A