Di Francesco: Hinnünk kell önmagunkban

Di Francesco: Hinnünk kell önmagunkban

A Roma mestere úgy véli, csapatának hinnie kell önmagában, a tudásában ahhoz, hogy kilábaljon a hullámvölgyből.

A Roma egyelőre csak 9. helyen áll a Serie A-ban, és a legutóbbi 3 bajnokijából nem tudott egyet sem megnyerni, legutóbb a Fiorentina ellen játszott 1:1-es döntetlent.

"A büntető képes teljesen világosan élnek bennem. Olyan tizenegyest kaptunk, ami nem volt az, és ez kihatással volt a csapatra. Megint ott voltunk, hogy nekünk kellett reagálnunk a mérkőzésre, de sajnos túl sokat vártunk arra, hogy elkezdjük a saját játékunkat játszani, pedig mi uraltuk a játékot."- kezdte a sajtótájékoztatót a Roma mestere.

"Ez túl sokszor fordul elő, ez volt a SPAL ellen is. Ahhoz, hogy jobbak legyünk, a meccs közbenki hozzáállásunkon kell változtatnunk, folytatnunk kell a játékunkat ahelyett, hogy leállunk tiltakozni."

"A bajnokságban van még hátra 27 meccs, ami nem kevés, és holnap meg kell mutatnunk, hogy a Bajnokok Ligájában teljesen más úton vagyunk."

"A játékunk sokat javult, és fizikálisan is jobbak vagyunk, de továbbra sem vagyunk következetesek. Annak kell lennünk, nagyon sok olyan csapat van, amelyik a 96. percben nyeri meg a meccset, és ez mutatja a helyes mentalitást."

"Hinnünk kell a saját tudásunkban, a képességeinkben, nem szabad leállni, és a meccseken kialakult incidenseken rágódni. A csapat már nagyon jól elkerülte azt Firenziében, hogy a hazaiak irányítsák a meccset és nyomást gyakoroljanak ránk."

"Mióta elkezdődött a bajnokság vannak hullámvölgyeink, de továbbra is hinnünk kell abban, amit csinálunk, és fontos eredményeket kell elérnünk."

"Ahogy Dzeko is mondta, egy gól mindent megváltoztathat Schick számára, egy fontos győzelem pedig komoly önbizalmat adhat nekünk."

"Közel voltunk ehhez Nápolyban. Ennek ellenére én továbbra is nyugodtan végzem a munkámat."

Paulo Sousa tegnap azt nyilatkozta, hogy szívesen irányítaná a Romát a jövőben...

"Ez engem nem érdekel, ennél sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatnak."

"Csak Önökön, a médián múlik, hogy ezek a dolgok mennyire indokoltak, hiszen nagyon jól olvasnak mások fejében, köztük az enyémben is."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, CSZKA Moszkva, Bajnokok Ligája