Di Francesco: Hiányzott a gyilkos ösztön

Di Francesco: Hiányzott a gyilkos ösztön

A Roma mestere sajnálja a kihagyott helyzeteket, és hogy 2:0-ás vezetést adott le egy félidő alatt a csapat.

Hiába vezetett a Roma félidőben még 2:0-ra El Shaarawy és Bryan Cristante góljaival, végül a Chievo egy ponttal távozott a Stadio Olimpicóból.

"Csalódott vagyok."- ismerte el Di Francesco a lefújást követően.

"Úgy tűnt uraljuk a meccset, de ezekeg mindig le kell zárni. Volt is rá lehetőségünk, de sajnos nem volt meg bennünk a gyilkos ösztön. Túl könnyen kaptuk a gólokat annak ellenére, hogy nem sok lehetőségük volt."

"A második félidőben sokkal jobban játszottunk a két középső középpályással, és sikerült lezárnunk a passzvonalaikat. Amikor ilyen egy meccs, ennyire kontrolláljuk, a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy nem zárod le. Sajnos nem tudtuk jól kezelni a meccset, ahogy Milánóban sem."

Lehetett látni a jeleit annak, hogy a csapat koncentrációja hatalmasat csökkent?

"Azért vagyok ott a pálya szélén, hogy fenntartsam a koncentrációt, de ugyanez a helyzet akkor is, ha nyerünk 3:0-ra. Folyamatosan utasításokat adtam, hogy javuljon a teljesítményünk. A második félidőben javultunk, de hiányoztak a középpályásoktól a megindulások, de még így is voltak lehetőségeink."

Képes lesz a csapat összeszedni magát a Real elleni meccsre?

"Védekezésben kell javulnunk, mert a támadásépítéssel nem volt akkora gond. De ha így játszol, akkor legalább 4-5 gólt kell lőnöd, és nem szabad engedni a nyomásból. Ma nem ezt tettük, így lehetőséget adtunk a Chievónak. Madridban ezt nem engedhetjük meg maguknak, és a legfontosabb, hogy csapatként jól védekezzünk, és ha ez sikerül, akkor jöhet a minőségi támadójáték."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco , Chievo , Serie A