Di Francesco: Fontos pont, de még fejlődnünk kell

Di Francesco: Fontos pont, de még fejlődnünk kell

El Shaarawy első félidei gólját Dries Mertens egyenlítette ki a 90. percben, így végül 1:1-el zárult a Roma nápolyi vendégszereplése.

"Csalódottak vagyunk amiatt, hogy a 90. percben gólt kaptunk, persze hozzá kell tennem, hogy a Napoli megérdemelte a döntetlent, ha a meccs összképét nézzük."- ismerte el a mérkőzés után Di Francesco.

"Számos olyan játékossal kezdtünk, akik nem voltak teljesen egészségesek. A csapat nem volt képes megtartani a saját ritmusát, és emellett nem voltunk elég élesek. Az első félidőben sokkal jobban tudtuk még járatni a labdát a Napoli nyomása ellenére, mert tudtuk, hogy ez lesz, és vállaltuk is a veszélyét a gyors kontráiknak."

"Aztán a második félidőben már csak futottunk a labda után, nagyon mélyen beszorultunk, és képtelenek voltunk változtatni rajta. Volt a második félidőben is lehetőségünk, de összességében megérdemelte a Napoli az egyenlítést."

Ilyen választ várt a csapattól?

"Számos területen fejlődnünk kell - és rengeteg olyan játékosom van még, akiket be kell építenem ebbe a csapatba. Amikor a bajnokságban nem jönnek az eredmények, akkor bizonyos meccsekhez hatalmas lelkesedéssel és határozottsággal állsz hozzá annak érdekében, hogy mindenképpen pozitív eredményt érj el. Az én játékosaim is így tettek."

"Sajnos vannak olyan játékosaink, akik sérüléssel bajlódnak, mint például De Rossi és Manolasz, akiket most le is kellett cserélnünk, pedig roppant fontos játékosaink."

 

A csapat igen hullámzó teljesítményt nyújt mostanában. Mi az oka annak, hogy nem sikerül stabilizálni a formát?

"Szerintem jó teljesítményt nyújtottunk most. Volt pár rossz technikai döntésünk, de ami a tenniakarást, a küzdőszellemet és a csapategységet illeti, jók voltunk. Ez már önmagában is siker, de folytatjuk a munkát, eddig még csak 13 éles meccset játszottunk ebben a szezonban. Szeretnék a játékosaimmal következetes lenni, és meggyőzni őket arról, hogy mire is képesek. Ez a döntetlen legalább pozitív eredmény most."

A második félidőben úgy tűnt, hogy működik a terv azzal, hogy visszaállt a csapat, viszont ezzel a széleken sokkal több lehetőségük volt. A terv része volt az is, hogy szélekről több beívelést engedtek a Napolinak?

"A Napoli ellen nem szabad hagyni, hogy középen passzolgatva hozzák fel a labdát, mi is ezt akartuk megakadályozni, ezzel persze több beadást hagytunk nekik a szélekről. Nem vagyok nagy rajongója a B terveknek, így sajnos a csapat kicsit elvesztette a személyiségét és túlságosan mélyen kezdett el védekezni."

"Erre nem készültünk fel, nem edzettünk a mély védekezésre. De megtörtént, ami persze részben a fizikai tényezőknek is köszönhető volt."

Mi hiányzik néhány játékosnál, hogy mentálisan képesek legyenek továbblépni?

"Emlékeznek milyen volt Lorenzo Pellegrini a tavalyi szezonban? Nos, mostanra teljesen más játékos lett. A fiataloknak időre van szükségük, és hogy segítsék őket fejlődni. Ha most sikerült volna nyernünk, annak ellenére, hogy nem érdemeltük volna meg a 3 pontot, az hatalmas önbizalmat adott volna a csapatnak. Ehelyett most inkább mindenki csalódott a 90. percben bekapott gól miatt."

"Az ilyen dolgok azok, amik nagyon gyors fejlődést tudnak eredményezni. Aztán van olyan időszak, amikor türelmesnek kell lenned, és a kevésbé pozitív eredményekből is tudni kell tanulni. Én optimista vagyok, mert ez a csapat már többször megmutatta, hogy mire képes. Persze sokszor kevésbé láttuk az igazi tudását a csapatnak, és ez az, ahol nekem a maximumot kell nyújtanom, hogy képesek legyünk a legjobbunkat nyújtani meccsről meccsre.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Napoli, Serie A