Di Francesco: Fantasztikus légkör vár ránk

Di Francesco: Fantasztikus légkör vár ránk

A Roma holnap a Liverpool vendégeként lép pályára az Anfield-en, ahol minden bizonnyal fantasztikus légkör várja majd a csapatokat.

"Először is csodálatosak az angol stadionok, el tudom képzelni, hogy milyen fantasztikus légkör lesz holnap a meccsen."- kezdte a sajtótájékoztatót a Roma mestere.

"Mi ehhez nem vagyunk hozzászokva, hogy ilyen közel vannak a szurkolók a pályához, közvetlenül mögöttünk."

"A Liverpool hazai pályán játszik majd, de a mi szurkolóink hatalmas szeretete velünk lesz, és mindent megteszünk majd a sikerért."

"Létfontosságú lesz, hogy most az eddiginél is sokkal jobban összetartsunk, csapatként dolgozzunk, hiszen egy teljesen más csapat ellen lépünk majd pályára, amelyik nagyon agresszív is lesz. Mindenképpen fel kell nőnünk hozzájuk."

"A Liverpool nagyon jó játékosokból áll, akik iszonyat gyorsan tudnak felfejlődni támadáshoz. Egy rossz csel azonnal lehetővé teszi majd a nyomást. Futballozni jöttünk ide, hogy megvalósítsunk bizonyos dolgokat, hogy kihasználjuk a gyenge pontjaikat, és hogy ne essünk bele semmilyen csapdába."

"A SPAL nem hasonlítható össze a Liverpoollal, de ezeket a dolgokat már párszor próbálgattuk, és sikerült némi mentális erőt összeszedni. Remélem, hogy ezt a mentális erőt sikerül a pályán is megmutatnunk."

"Ami a holnapi kezdőt illeti, nem fogok beszélni a csapatról, de az 50%-ra biztos, hogy Patrik Schick játszani fog, ahogy arra is 50% az esély, hogy Cengiz Ünder szintén játszani fog. A csapat két felállást gyakorolt, a 4-3-3-at és a 3-5-2-t. Még el kell döntenem, hogy melyik lesz a legjobb, de nem akarok semmi előnyt adni az ellenfélnek, és önöknek."

"Az a legfontosabb, hogy ne változzon meg a mentalitásunk, azon fog múlni minden, hogy mennyire tudunk egységesek maradni."

Az ellenfélnél ott lesz a tavaly még a Romát erősítő Mohamed Salah is, aki remek szezont tudhat maga mögött eddig a Liverpoolban.

"A Liverpool nem csak Salah, nem fogunk csak egy játékosra koncentrálni. Elől hárman vannak, akik nagyon jól összejátszanak, ami egyáltalán nem jelentéktelen."

"Nem úgy készültünk erre a meccsre, hogy csak egy játékosra koncentráltunk. Amikor felkészülünk, akkor a legerősebb játékosokra kell összpontosítani, de ez nem jelenti azt, hogy csak egy játékosra."

"Hogy szeretném-e edzeni Salah-t? Én nagyon örülök annak, hogy olyan fiatal játékosaim vannak, mint Cengiz Ünder, aki hatalmas tehetség, szóval sosem gondoltam arra, hogy edzeni szeretném Salahot."

Jürgen Klopp a sajtótájékoztatón többször is dicsérte a leendő ellenfél edzőjét, és kijelentette, van némi közös a két edzőben.

"Klopp nagyon kedves volt a sajtótájékoztatóján. Nagyon tetszik a futballfilozófiája, amit itt is és már a Dortmundban is látni lehetett."

Klopp kizárta azt, hogy a Serie A-ban edzősködjön, mert mint mondta, mindössze annyit tud olaszul, hogy spagetti, azonban Di Francesco vállalna-e munkát a Premier Leauge-ben?

"Az én munkámban profik vagyunk, azonban az én gondolataim csak a Roma körül forognak. Azonban soha nem mond, hogy soha. Mindenki számára izgalmas lehet angol csapatot edzeni és angol stadionban játszani. Klopp annyit tud mondani olaszul, hogy spagetti, én meg annyit tudok angolul, hogy hamburger, szóval egyenlőek vagyunk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Liverpool, Bajnokok Ligája