Di Francesco: Ezzel nincs még minden rendben

Di Francesco: Ezzel nincs még minden rendben

A Roma mestere tisztában van azzal, hogy a győzelem ellenére nincs még minden rendben a csapatnál.

"Először is minden elismerésem a csapaté, hogy ebben a szürreális légkörben is tudtak focizni. Nem volt könnyű, mert láthatjuk, hogy ez a csapat továbbra is beteg, mert ennél már játszottuk sokkal jobban is, de a lényeg a három pont."- mondta a mérkőzés után a Roma mestere a Sky Sport Italia-nak.

Di Francesco bevállalta a 3-4-3-as felállást Nicolo Zaniolóval a hamis 9-es posztján.

"Zaniolót először a Real Madrid ellen szerepeltettem ott, és akkor az emberek azt gondolták, hogy beteg vagyok. De amikor tehetséges és határozott játékos vagy, akkor remek dolgokra vagy képes."

"Nagyon sok technikai hibát vétettünk, de a legfontosabb, hogy a csapatnak volt karaktere. A Genoa jó formában volt, és teljes mértékben tisztában voltak azzal, hogy egy kissé zavarodott Romával állnak szemben, amit megpróbáltak maximálisan kihasználni."

"Ha a taktikai döntést nézzük, akkor olyan hibákat csináltunk, amik három, négy, de akár 5 védővel is előfordulhatnak. Némelyikre számítottam is, ezért megpróbáltam hatalmas szenvedéllyel pótolni ezeket a hiányosságokat, ami sikerült is, ezzel elégedett vagyok. Edzőként azt kell mondjam, hogy nagyon sok probléma volt, de ezen az estén nem ez volt most a legfontosabb."

"Félidőben a középpályán váltottam 3 játékosra, mert nagyon nem sikerült az üres területeket lefedni. Nagyon kedvelem Zaniolót, mert sosem hagyja magát, folyamatosan üldözi az ellenfelét, folyamatosan jelen van. De azért is választottam ezeket a srácokat, mert ők voltak frissek, fiatalok, és bírják a nyomást. Az egyetlen másik lehetőségem támadásban Patrik Schick volt, a középpályán még ennyi sem, míg a védelemben azért választottam Juan Jesust, mert ő kemény, és ezen a meccsen erre volt szükség."

"Amióta Schick itt van, hiányzik belőle a határozottság. Azt akarom, hogy olyan csatár legyen, aki megy előre, és ha kell, letámadja az ellenfelét. Mindannyian többet várunk tőle, de sokkal fontosabb az, hogy egy fiatal játékosról van szó, aki nem utolsósorban ember, és ha bajban van, akkor segíteni kell neki."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco , Genoa, Serie A