Di Francesco: Ezt a Romát akarom mindig látni

Di Francesco: Ezt a Romát akarom mindig látni

Egyre jobban emlékezteti Di Francescót a Roma arra a csapatra, amit látni akar minden meccsen.

A Roma Nainggolan és Edin Dzeko 2 góljával sima, 3:0-ás győzelmet aratott az újonc Hellas Verona ellen.

"Ezeket a meccseket kell megnyerni, mert ezek döntő fontosságúak. Egyértelmű, hogy több gólt is szerezhettünk volna, de talán a következő meccsekre tartogatjuk őket."- kezdte a meccs után a Mediaset Premium-nak Di Francesco.

"Stephan El Shaarawy és Cengiz Ünder keményen küzdöttek és megérdemelték volna, hogy gólt szerezzenek. Csak úgy lehet fejlődni, ha következetesek maradunk, de erre a meccsre 5 helyen változtattam és vannak olyanok, akik még nem voltak kezdők ebben a szezonban."

"Elégedett vagyok a csapattal, mert rengeteg helyzetet kialakítottunk és ez az, amit látni akartam. Egyik meccs jön a másik után, szóval meg kell tartanunk ezt a lendületet."

"Kicsit rossz a tabellára nézni most, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottunk."

Di Francescot újra megkérdezték az állítólagos hétközi vitáról, miszerint Dzeko amiatt bosszankodott, hogy túlságosan elszigeteltten játszott az Atletico Madrid ellen.

"Dzeko lőtt két gólt, de további 2-3-at szerezhetett volna még. Nyugodt vagyok, mert Dzekóval tisztáztunk mindent. A média megpróbál problémát találni ott, ahol nincs is."

"Továbbra is azt mondom, hogy az Atletico ellen nagyon jók voltunk az első félidőben, akkor kezdtünk szenvedni csak, amikor a fizikai erőnlétünkkel volt probléma, de azért jó teljesítményt nyújtottunk."

"Amint javulunk fizikálisan, úgy tudjuk a labdát gyorsabban járatni. Gregoire Defrelt pár meccsen feláldoztam azzal, hogy nem a megszokott posztján játszattam, ami szintén gondokat okozott a folyamatos játékunkban."

"A kétkedés a munkánk része és az első rosszabb eredmények következtében azonnal újra jelen lesz. Én megpróbálok pozitív maradni, inspirálni és lelkesíteni a szurkolókat, hogy jöjjenek ki a stadionba. A mi filozófiánk az, hogy szórakoztatni kell a közönséget és folyamatosan támadni az ellenfelet."

"Nainggolan gólja a gyors labdajáratás eredménye, mikor sok játékosunk támadt egyszerre és voltak agresszívak. Eddig ezt nem csináltuk elég jól ebben a szezonban, pedig a cél ez. Lorenzo Pellegrini és Kevin Strootman nagyon jók a letámadásban is."

"Pellegrini az a játékos, akire mindenképpen szükségem van a Romában. Két évig volt a játékosom a Sassuolóban, bekerült a válogatottba, és szerintem nem csak a Roma számára értékes játékos, de a válogatott számára is."

"Patrik Schick még nincs olyan állapotban, hogy kezdő legyen, mivel nem edzett még eleget sem velünk, sem a Sampdoriával."

A meccs amiatt is emlékezetes volt, hogy a 2016 októberi sérülését követően Alessandro Florenzi most tért vissza tétmeccsen.

"Már a Sampdoria ellen is játszatni akartam, viszont az Atletico Madrid ellen kockázatos lett volna a szerepeltetése a fizikai állapota miatt. Ő egy hatalmas bónusz a csapat számára, minden poszton nagy érték, nem csak ott, ahol most játszott."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Serie A, Verona