Di Francesco: El kell felejtenünk ezeket a buta hibákat

Di Francesco: El kell felejtenünk ezeket a buta hibákat

Könnyedén, 3:1-re nyert a Roma a SPAL ellen a péntek esti bajnokin, azonban Di Francescót zavarja a bekapott gól.

A múlt heti döntetlen után sikerült újra nyerni. Ez az a Roma, amit látni szeretne?

"A csapat nagyon akarta a győzelmet ma, ezért harcoltak, és keményen küzdöttek, főleg az első félidőben. 37 lövés ment a kapura, és akár háromnál is több gólt szerezhettünk volna, ha kihasználjuk az összes lehetőségünket. Ennél sokkal élesebbnek kell lennünk. A Genoa ellen elvesztettünk két pontot, de most végre visszakerültünk a helyes útra. Nagyon fontos volt, hogy nyerjünk. Kár a bekapott gólért, mert megint egy olyan apró hibát sikerült elkövetnünk, amit el kellene már felejtenünk."

Lehet, hogy a bekapott gól oka az a mentális nyomás, ami a csapatra helyeződik a tabella élmezőnyében tartózkodás miatt?

"Amikor 80%-os labdabirtoklás mellett 37 kapura lövésed van, akkor az azt jelenti, hogy uralod a meccset. Persze emellett bizonyos hibákat ki kell írtanunk, mert a meccseket nem könnyű megnyerni soha. Ez a meccs most a győzelemről szólt, ami össze is jött, így minden idegszálunkkal a keddi mérkőzésre tudunk koncentrálni."

Mennyire elszánt a csapat a BL továbbjutást illetően, ami az első komolyabb siker lehetne, mióta átvette a Roma irányítását?

"A célunk a továbbjutás, amit egy határozott, agresszív teljesítménnyel kiharcolt győzelemmel szeretnénk elérni, ahogy ezen a meccsen is. Ezt kell majd megismételni kedden is, tök mindegy, hogy ki játszik."

Mit gondol Ünder, Schick és Gonalons játékáról?

"Gonalons sárgát kapott, emiatt nem akartam kockáztatni a kiállítását, ezért cseréltem le. Ő egy igazi harcos, küzdő, és azt akartam, hogy továbbra is mi kontrolláljuk a mérkőzést. A tizenegyes után eléggé mérges voltam."

"Schick jól játszott, miután beállt, persze nem volt könnyű dolga, mert a SPAL eléggé mélyen védekezett. Nagyon régóta nem játszott, de így is jól mozgott. Az látszi, hogy a képessége megvan, mindössze egy kis következetességre van szüksége az edzéseken, és a meccseken."

"Cengiz sokszor nem a jó megoldást választotta, de nagyon sokszor kezdeményezett. Jó néhányszor eggyel többször hozzáért a labdához, mint ahogy kellett volna, és a végső passzok sem voltak jók, amikor hátulról kellett játszania."

Mit gondol, a csapat tisztában van azzal, hogy mennyire jók?

"Igen, kezdem azt érezni, hogy hisznek magukban. Számtalanszor megmutatták már ezt, de sokkal következetesebben kell azt a pályán megmutatniuk, amit kérek tőlük. Nem lehetnek ilyen kihagyások a meccseken, a végletekig koncentráltnak kell maradni, ha a top csapatokkal szeretnél versenyben maradni."

"Amennyiben az élmezőny tagja akarsz maradni, akkor folyamatosan nyerni kell, kicsit több gólt kell szerezni, és el kell kerülni a bekapott gólokat. Ezen a meccsen a legbosszantóbb a bekapott gól volt. Ha jól védekezel, akkor jó leszel támadásban is."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, SPAL, Serie A