Di Francesco: Ez így nem mehet tovább

Di Francesco: Ez így nem mehet tovább

A Roma mestere szerint az ilyen teljesítménnyel csapata sokszor egy esetleges döntetlent, vagy akár vereséget kockáztat.

Rémálomszerűen kezdődött a Frosinone elleni találkozó a Roma számára, miután a hazaiak egy óriási római hibát kihasználva az 5. percben megszerezték a vezetést. Ezt követően a Roma a félidő közepén 77 másodperc alatt fordított, de a Frosinone a második félidő vége felé egy újabb fővárosi védelmi hibát kihasználva egyenlített.

Már úgy tűnt, döntetlennel végződik a találkozó, mikor Edin Dzeko testtel besodorta El Shaarawy centerezését, ezzel kialakítva a 3:2-es végeredményt.

"Nyilvánvaló, hogy teljesen más teljesítményt vártam, de ez egy igen nehéz szakasza a szezonnak, és az erős szél sem segítette egyik csapatot sem abban, hogy jól futballozzon."- kezdte Di Francesco a Sky Sport Italia-nak.

"A Frosinone minden egyes pontért iszonyatosan megküzd, és tudjuk jól, hogy ez mit jelent. Mi nagyon sokat hibáztunk, ennél sokkal jobb hozzáállásra lett volna szükség, mert így egy döntetlent, vagy akár egy vereséget kockáztatunk. Mi mindig megtaláljuk a módját annak, hogy miként tehetjük a saját életünket sokkal nehezebbé."

"Az egyedüli pozitívuma az estének a győzelem, de bízom benne, hogy mostantól elkezdünk sokkal jobban futballozni. A második gólt is borzasztó helyezkedési hibából kaptuk."

"A mérkőzés már szinte a kezünkben volt, rég lezárhattuk volna. Szerencsére a szezon során többször bebizonyosodott, hogy a csapat bármikor képes gólt, gólokat szerezni, de sajnos ugyanez elmondható a védekezésünkre is, bármikor képesek vagyunk gólt kapni. Sokat kell még javulnunk, és ezt a fajta teljesítményt el kell felejteni."

"Dzekonak nem csak a góljaival voltam ma nagyon elégedett, hanem ahogy a pályán viselkedett, ahogy megtett mindent és igazi vezérként próbálta a többieket támadásra sarkallni. Neki mindig ezt kellene tennie."

A Romára ezt követően nehéz erőpróbák várnak, hiszen jövő szombaton a városi rivális Lazio lesz az ellenfél, majd a Porto ellen BL-visszavágó következik. Ennek fényében nagyon rosszkor jött Manolasz sérülése, akit láthatóan komoly fájdalmak közepette kellett levinni a pályáról.

"Jegelni kellett a bokáját, de az ennek ellenére szépen bedagadt. Holnap okosabbak leszünk majd, meglátjuk, hogy mi a pontos diagnózis."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Frosinone, Serie A