Di Francesco: Ez csak a kezdet

Di Francesco: Ez csak a kezdet

A Roma sima, 4:0-ás győzelmet aratott a Frosinone ellen, ezzel megszakítva a meccsek óta tartó rossz sorozatát.

Választ várt, ez az volt?

"Beszéltem a srácokkal a meccs előtt, elmondtam, hogy nekünk most új bajnokság kezdődik. Nagyon fontos volt a jó kezdés, a helyes mentalitás, és hogy azt csináljuk, amit tudunk. A csapat elkötelezett volt, és végig intenzíven futballozott. Nem volt könny meccs, különösen azért, mert a Frosinone a Juventus dolgát is nagyon megnehezítette."

Szombaton már a derbi következik.

"Ez a kezdet, eddig semmit nem csináltunk. Nagyon kellett a 3 pont, hogy lássuk azt a játékot, ami eddig hiányzott, hogy gólokat lőjjünk, hogy visszajöjjön az önbizalmunk. Ennek köszönhetően a lehető legjobban tudunk felkészülni a derbire."

Négy gólt szerzett a csapat, és nem kapott egyet sem. Ez is fontos volt?

"Kértem a srácokat, ha lehet, kerüljék el a kapott gólt, hiszen tavaly ez rendszeresen sikerült, idén viszont nem nagyon. Sokkal jobbak is voltunk, jobban kontrolláltuk a labdát, és láthattuk, hogy fejlődött a csapat. Ettől függetlenül érzem, hogy még csak nagyon az elején vagyunk."

Férfiakat akart látni, megtalálta őket?

"Nagyon jó srácok alkotják a csapatot, de mindenkitől sokkal többet várok. Meccsről meccsre meg kell mutatnunk az igazi tudásunkat, ezért vagyunk itt."

Most akkor James Pallotta megkönnyebbülhet?

"Az elnök azt mond, amit akar, hiszen ő a klub elnöke. Reméljük, hogy a legközelebbi mondandója már jobb hangvételű lesz."

Játékosként sok gólt szerzett, de amiket Javier Pastore szerez, azok sokkal szebbek az átlagosnál.

"Én nagyon sokat futottam, és előfordult, hogy a labda bepattant rólam a kapuba. Pastore nem szerez rengeteg gólt, de ha igen, akkor az igen minőségi találat lesz. Remélem, hogy folytatja ezt. Visszatettem abba a pozícióba, amit igazán szeret, így azok között játszott, akik képesek kiszolgálni, segíteni. Ez lehetővé teszi számomra, hogy két formációval is dolgozhassak."

Személy szerint most egy kicsit megkönnyebbült?

"Én teljesen nyugodt vagyok, és szilárd meggyőződésem van abban a munkában, amit végzek. Képes vagyok szembenézni a kérdésekkel olyankor, amikor nem megy igazán a játék, de tudom, hogy hosszú távon előjön az, ami bennünk van."

A Roma az elmúlt napokban edzőtáborba vonulva készült a Frosinone elleni meccsre.

"Az emberek azt hiszik, hogy ez büntetés volt, pedig nem. Azért csináltuk, hogy összekovácsolódjanak a játékosok, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz, mert sajnos Róma olyan város, ami könnyen távol tartja egymástól az embereket, pedig most itt arra volt szükség, hogy egymás szemébe nézzünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Frosinone, Serie A