Di Francesco: Ez a meccs mindenkinek fontos

Di Francesco: Ez a meccs mindenkinek fontos

A Roma mestere tisztában van a meccs fontosságával, ezért csak olyan játékosokra fog számítani, akik készen állnak a harcra.

Conceicao azt nyilatkozta, hogy nem fognak kapkodni. Hogyan fog a Roma játszani?

"Határozottnak kell lennünk, és mindenképpen meg kell őriznünk azt a kis előnyünket, amink van, majd amint lehetőségünk lesz kontrákra, akkor le kell csapnunk rájuk. A védekezésre nagyon oda kell figyelnünk."

Mi a helyzet a kezdőcsapattal?

"A keret összes játékosa tudja, hogy készen kell állnia, hiszen bármikor szükség lehet rájuk. Viszont még senki nem tudja, hogy ki fog játszani. Az alapján akarok majd dönteni, hogy belenézek a játékosok szemébe, és akit a legjobban felkészültnek vélek a csatára, az fog játszani."

"Nem egyénekben kell azonban gondolkodnunk, hanem csapatban. A döntésemet nagyon sok tényező befolyásolja, és nagyon fontos, hogy a pályára olyan játékosok fussanak majd ki, akik tiszta fejjel tudnak gondolkodni, megfelelően koncentráltak, és készen állnak arra, hogy megmutassák az igazi Romát."

Milyen most a hangulata?

"Abban a pillanatban, hogy elfoglaltam a Roma kispadját, a nehéz pillanatok a munkám részévé váltak. Azonban holnap a Roma fog játszani, és a szurkolók vágya az, hogy a csapat továbbjusson. Én őszintén arra gondolok, hogy remek teljesítményt fogunk nyújtani, amivel tovább tudunk jutni. A szóbeszéd és a pletykák ennek a szakmának a részei, de ez a meccs most mindenki számára nagyon fontos."

Nem gondolja tiszteletlennek, hogy Sousa ott lesz a meccsen?

"Egyáltalán nem. Az tiszteletlen, ha nem túl korrekt kijelentéseket teszünk, de hogy a meccsnézés az lenne..."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Porto, Bajnokok Ligája