Di Francesco és Dzeko a Chelsea elleni meccsről

Di Francesco és Dzeko a Chelsea elleni meccsről

A Roma mestere és a Serie A tavalyi gólkirálya is nehéz meccsre számít a Chelsea ellen.

A kérdések Di Francescohoz.

Különbözik a holnapi meccs a Napoli ellenitől?

"Egyértelműen más hozzáállást várok holnap, mint a Napoli elleni meccsen, ezt a srácok is tudják. Ráadásul egy olyan csapat ellen fogunk pályára lépni, amelyik biztosan dühös a hétvégi eredmény miatt, hiszen kikaptak a tabella utolsó helyezettjétől."

Mi a helyzet a hiányzókkal? A sok sérült hatással volt a Napoli elleni meccsre?

"A Napoli ellen megmutattuk, hogy felvesszük a versenyt a nagyokkal is, szerintem nem játszottunk alárendelt szerepet. Nincs nagy különbség, ez pedig erőt ad nekünk. Lehetőségünk lesz némi változtatásra a Chelsea ellen, de erről majd csak holnap fogok véglegesen dönteni."

Ki felelős a sok sérülésért?

"Először is, azért jöttem Rómába, hogy együtt fejlődjünk, és ahol én vagyok az fő felelős a dolgokért. Ha megnézem az ellenfeleket, akkor azt látom, hogy náluk is vannak sérültek, ezek sajnos mindenhol megtörténnek. Tavaly óta nagyon sok dolog megváltozott, a munkamódszer például. Nagyon sok dolog vezethet sérüléshez."

Egy pont döntő lehet?

"Az a legfontosabb, hogy mi a három pontra készüljünk. Nem jó, ha már most a döntetlenre gondolunk, nekem azt kell kérnem a csapatomtól, hogy mindig nyújtsa a maximumot. Nekünk a győzelemre kell gondolnunk, ráadásul ez egy remek alkalom lehet arra, hogy a Napoli elleni vereség után megfelelő választ adjunk."

Gonalons?

"Én hiszek abban, hogy ő képes az ilyen meccseken játszani. Mindig keményen edz, és a pályán a maximumot nyújtja. Bakuban az első 30 percben jól játszott, azt csinálta, amit kértem, aztán hibázott. Mostanában viszont azt láttam rajta, hogy túllépett a bakui hibán."

A kérdések Dzekohoz.

Úgy érzed, hogy most vagy a pályafutásod legjobb formájában?

"Valóban, jól érzem magam és ez egy fontos időszak. Elégedett vagyok a mostanában szerzett góljaimmal, valamint a tavalyi évben rúgottakkal, de ezért köszönet jár a csapatnak. Viszont nem állhatok le, még keményebben kell dolgoznom, meg kell próbálnom még jobb lenni."

Milyen mérkőzésre számítasz?

"A Chelsea kikapott a bajnokságban az utolsó helyezettől, de ilyen a Premier League. Ettől még a londoni csapat nagyon erős. Tudjuk, hogy holnap egy nagyon dühös csapat vár majd ránk egy olyan menedzserrel, amelyik mindent megtesz, hogy a maximumot hozza ki belőlük. Mi viszont csak a saját csapatunkkal foglalkozunk, és megpróbálunk jól szerepelni."

A Chelsea az egyik olyan csapat, amelyiknek még sosem lőttél gólt...

"Ez így van, viszont ez ösztönzően hat rám. Mindig azon vagyok, hogy gólokkal segítsem a csapatomat. A Chelsea az egyik olyan csapat, amelyiknek még nem rúgtam gólt, de holnap mindent megteszek, hogy ez sikerüljön."

A Chelsea ellen lesz a 100. mérkőzésed a Romában...

"Büszke és boldog vagyok. Az elején nem nagyon gondoltam volna, hogy összejön 100 meccs a Roma mezében. Reméljük, hogy jól fogunk játszani és szép eredményt érünk el."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Dzeko, Chelsea, Bajnokok Ligája