Di Francesco: Erősnek kell lennünk

Di Francesco: Erősnek kell lennünk

A Roma előtt komoly erőpróba áll, miután vasárnap este a jó formában lévő Intert fogadja a Stadio Olimpicóban.

Eusebio Di Francesco szerint a csapat problémái elsősorban pszichológiai jellegűek, és azon dolgozik, hogy minden játékos erősebbnek érezze magát.

"Diego Perotti és Javier Pastore végre bevethetőek, de ez nem jelenti azt, hogy egyből kezdeni is fognak a mérkőzésen."- kezdte a sajtótájékoztatót a Roma mestere.

A jó hír ellenére van rossz hír is, ami a sérült játékosokat illeti, hiszen Edin Dzeko, Stephan El Shaarawy, Lorenzo Pellegrini és Daniele De Rossi is sérült, jó pár hétig nem számíthat a játékukra a Roma mestere.

"Van erről egy UEFA tanulmány, ami kimutatta, hogy statisztikailag sokkal több a sérülés a szezon ezen szakaszában, amikor a csapatok több sorozatban is szerepelnek. Sajnálatos, hogy ezek a sérülések nálunk most mind egyszerre történtek."

"Senki nem várhatja el a játékosoktól, hogy azért, mert sok pénzt keresnek, cserébe évi 100 meccset kell tudni játszaniuk. A labdarúgás nagyon sokat gyorsult, a minőség is sokkal magasabb, így az edzések intenzitását is magasabbra kell tennünk, ami sajnos sérülésekhez vezethet."

"Az eddigiekhez képest sokkal többet kell kihoznunk magunkból, hiszen a Real Madrid elleni meccs megmutatta, hogy még mindig hiányzik valami, köztük némi szerencse is ahhoz, hogy gólokat rúgjunk."

"Sokat kritizáltak engem amiatt, hogy nem adok elég lehetőséget Patrik Schicknek, aztán kritizáltak azért, hogy őt játszatom. Mit akarnak akkor az emberek? Mindenkire szükségünk van, és jelen pillanatban nem vagyok olyan helyzetben, hogy annyit válogassak. Patriknak többet kell mutatnia, de legfőképpen hinnie kell saját ösztönös képességeiben."

"A pszichológiai tényező ezen a szinten meghatározó fontosságú, ebben sokat kell fejlődnie. Erős férfiakra van szükségünk, ezért segítenünk kell abban, hogy ezek a férfiak erősnek érezzék magukat. Nekem ezt kell elérnem a fejükben."

"Egyetlen terület van, ahol változtathatok, és az a védelem. Még nem döntöttem el, hogy Fazio kezdeni fog-e, mert lehet, hogy 3, de lehet, hogy 4 védővel fogunk játszani. Mindkét felállást gyakoroljuk, és meglátjuk, hogy melyik lesz szerencsésebb."

"A tavalyi szezonban más játékosok, és más csapatok voltak. Nem érdemeltünk akkor vereséget az Intertől, szóval abban reménykedhetünk, hogy most mi is olyan szerencsések leszünk, mint akkor az Inter volt, és sikerül győznünk rossz játékkal is."

"Tartozunk a szurkolóinknak, miközben szükségünk van a támogatásukra."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Inter, Serie A