Di Francesco: Ennél többet nem kérhettem a srácoktól

Di Francesco: Ennél többet nem kérhettem a srácoktól

A Roma mestere sajnálja, hogy a csapatnak megint nem volt szerencséje, és hogy nem volt eléggé éles.

"A meccs elején nem volt túl összeszedett a játékunk, sokszor a passzaink nem voltak pontosak. Aztán Radját feltoltam a csatárok mögé, ezzel kicsit sikerült feljavulnunk játékban. Összességében nem voltunk eléggé jók, a meccs pedig az apróságokra koncentrálódott."- jegyezte meg a mester a meccs után.

"A Lazio nagyon határozott volt, még nálunk is határozottabb. Nem volt könnyű, különösen egy olyan meccs után, mint a hétközi BL találkozó. Csalódottak vagyunk a döntetlen miatt, főleg hogy a végén több helyzetünk is volt. Rengeteg kapufánk volt ebben a szezonban, és sajnos ezek a dolgok azok, amik eldönthetnének mérkőzéseket."

Cengiz nagyon jól szállt be a meccsbe...

"Amiatt változtattam, mert a célom az volt, hogy kicsit jobban használom a széleket. A srácok kicsit jobban is alkalmazkodhattak volna ehhez, főleg akkor, amikor emberelőnybe kerültünk. Amikor elkezdtünk a széleken is játszani, onnantól lett több lehetőségünk."

Mi a helyzet Manolasszal?

"Kapott egy rúgást, onnantól fogát összeszorítva játszott. Annak ellenére játszott, hogy hőemelkedése volt, de végül nem tudott a pályán maradni, le kellett cserélnem."

Stephan El Shaarawy is jó cserének bizonyult.

"Nagyon elégedett voltam a hozzáállásával már a Bajnokok Ligája meccsen is. Most nem volt sok lehetősége, kicsit többet vártam tőle. Ezen a meccsen egy gól kellett volna ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok, bármelyik oldalról, és akkor sokkal folyékonyabb lett volna a meccs. Nem szeretem, amikor hosszú labdákkal keresik a csatárokat, de sajnos most párszor ez fordult elő."

Milyennek ítéli a támadószekció hatékonyságát?

"A két támadó középpályásunk nem nagyon jól olvasta a játékot, Schick pedig túl közel volt Dzekóhoz. Sajnos nem voltak jók a bemozgások, és nem sikerült ezzel a játékrendszerrel megvalósítanunk azt, amit a Barcelona ellen sikerült."

Miben különbözött ez a meccs a Barcelona ellenitől?

"A Lazio sokszor próbálkozott hosszú labdákkal, míg a Barca legtöbbször rövidpasszos játékkal operált, ezért lehetett más a meccs megközelítése. Olyankor mi is szenvedünk, ha az ellenfél megpróbálja a levegőben tartani a labdát. Volt lehetőségünk a gólszerzésre, mint Bruno Peres helyzeténél, és ha az bement volna, akkor teljesen más játékot játszhattunk volna. A csapat folyamatos fejlődése azt jelenti, hogy minden egyes meccsel ugyanúgy vagyunk képesek bánni, én pedig azt akarom, hogy minden találkozóhoz ugyanúgy álljunk."

Dzeko kihagyhatatlan? Most is sok helyzete volt.

"Ő mindig veszélyes. Amikor sikerült őt megkerülni, olyankor sokkal több játékost tudtunk bevonni a támadásokba, majd a végén sokszor ott volt a kapu előtt. A Laziónak nagyon jó volt a mentalitása a meccs folyamán, így egészen a végéig kiegyensúlyozott volt a találkozó."

"Tudtam, hogy ennél többet nem kérhetek most a játékosaimtól. Sajnos nem voltak teljesen tiszták a fejek, ez látható is volt. Nem szabad, hogy a csapat identitás elvesszen, de ezen a meccsen sokszor csak kerestük önmagunkat."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Lazio, Serie A