Di Francesco: Ennél sokkal magabiztosabb játékra van szükség

Di Francesco: Ennél sokkal magabiztosabb játékra van szükség

A Roma mesterének tetszett a csapat egységessége, és az, ahogy a csatárok letámadták az ellenfelet.

"Jól és erősen kezdtünk, aztán a Chievo is összeszedte magát, és mindent feltett egy lapra, de szerencsére végig kézben tartottuk a meccset, és akár még több gólt is szerezhettünk volna."- mondta a Roma mestere a Sky Sport Italia-nak a meccs után.

"Adhatsz az ellenfélnek 20 percet egy teljes mérkőzés alatt attól függetlenül, hogy éppen ki az ellenfél, de akkor jól kell védekezned és végig tömörnek kell maradnod. Mi nem ezt tettük ma."

"A Chievo nagyon agresszívan játszott, ennek pedig hatalmas kockáztatás lett a vége hátul, és sok előre irányú passzt kellett csinálnunk. Mondtam a srácoknak, ha ilyen helyzetbe kerülnek, és lehetőségük van hosszú labdára, akkor passzoljanak úgy."

"Ilyen esetben nagyon fontos, hogy a csatárok besegítsenek a csapatnak, mert így maradhatunk tömörek, és nem hagyunk szemernyi szabad területet sem. Persze a hosszú passz kockázatos az ellenfél részéről is, de most jól olvastuk a Chievo játékát, és sokszor sikerült lesre futtatni a csatárokat."

Kolarov a szurkolók felé történő meghajlással ünnepelte a gólját. Szarkazmus volt, vagy tényleg megpróbálja helyrehozni a viszonyt a szurkolókkal?

"Szerintem ez őszinte gesztus volt, elnézést kért a történtekért. De még egyszer szeretném kiemelni, hogy ez a srác egy hónapig fájdalomcsillapító inkekciókkal játszott. Szinte járni alig tudott, mikor megérkezett az edzésekre, de játszott, mert szükségünk volt rá."

"Előfordulhat, hogy rossz dolgot mondott néha, de ő egy igazi profi, és a pályán mutatott hozzáállása miatt senki nem kezdheti ki."

Dzeko szerzett egy gólt, adott egy gólpasszt, plusz volt egy kapufája is, de még mindig csak 5 gólt szerzett az idei szezonban.

"Sok olyan csatár van, aki már kétszámjegyű gólnál jár, de én örülök annak, ahol Dzeko tart, hiszen ez a csapat kicsit olyanná vált, hogy mindenki gólt tud szerezni. Edin jól játszott ma, és több gólt érdemelt volna. Tudom, hogy egy csatárt a gólok éltetik, és fontos az önbizalmuk miatt is."

"Patrik Schick szúrást érzett a combjában, ezért jobbnak láttam lecserélni őt, nehogy rosszabbra forduljon az állapota. Reméljük, hogy Manolasz felépül keddig, de őt és Olsent is majd figyelnünk kell a következő napokban."

"Mirante hatalmas tapasztalattal rendelkezik, és a nehéz helyzetekben sem veszti el a fejét, szóval tudom, hogy jó kezekben vagyunk akkor, amikor ő játszik, de nyilvánvalóan Olsen az elsőszámú kapusunk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Chievo, Serie A