Di Francesco: Ennél sokkal jobban kell reagálnunk a hullámvölgyekre

Di Francesco: Ennél sokkal jobban kell reagálnunk a hullámvölgyekre

Hiába támadott többet, végül kikapott a Roma a SPAL együttesétől hazai pályán.

Jól kezdte a csapat a meccset, aztán egyre türelmetlenebb lett, végül a tizenegyes  megváltoztatta a mérkőzést. Mi történt?

”A büntető megtörtént. Az első félidei játékkal elégedett voltam, eltekintve megint az utolsó labdaérintésektől. A keresztjátékunk nem volt hatékony, és kicsit úgy tűnt, hogy a határozottság is hiányzik a gólhoz, de a tizenegyesig ennek ellenére mi uraltuk a játékot. Nekik kapuralövésük sem volt, mi jól védekeztünk, csak az utolsó labdaérintések...”

”A tizenegyes megváltoztatta a mérkőzést, és a második félidőben siettettük a dolgokat. Aztán amikor tíz emberre fogyatkoztak, akkor sem tudtuk igazán, hogy mit kéne játszani. Ahelyett, hogy kihasználtuk volna a létszámfölényünket, még megkönnyítettük a SPAL helyzetét.”

”Mérges vagyok, mert sokkal jobban kellett volna koncentrálni, és mindenkitől többet vártam. Rómában nagyon könnyen jóllakottá és könnyelművé válhatsz. Szerencsére kedden újabb meccs vár ránk, így lesz alkalmunk megmutatni, hogy nem a második félidőben látott Roma vagyunk. Az első játékrészben jók voltunk, csak a fölényünket nem tudtuk gólra váltani.”

Mit gondol a büntetőről?

”Luca nagyon tehetséges srác, de annál az esetnél túl naív volt. Nem tudom, hogy milyen mértékű volt a Lazzarival történő találkozása, de szerintem nagyon könnyen elesett.”

A SPAL vezető gólja után talán egy szikrára lett volna szüksége a csapatnak.

”Ez így van. Nem érdemeltük meg a félidei eredményt, de nem veszíthetjük el a szívünket. Képesnek kell lennünk reagálni. Lehet, hogy a nehéz pillanatokban nem tudtuk a legjobbunkat nyújtani, vagy nem próbáltuk elég keményen, de ez nem történhet meg, különösen az olyan játékosokkal nem, mint akikkel mi rendelkezünk.”

”A második félidőben rosszak voltunk. Dzekónak volt egy komoly lehetősége, majd mi kaptunk gólt, ezzel ki is fogták a szelet a vitorlánkból. Ettől függetlenül ilyenkor menni kell előre, és meg kell mutatni, hogy képes vagy felállni. Ennek a csapatnak képesnek kell lennie rá, tavaly ez többször sikerült.”

Dzeko az összes helyzetét kihasználatlanul hagyta...

”Voltak jó lehetőségei, de egyiket sem használta ki, ennek ellenére mindig ott van a kapu előtt, és folyamatos veszélyt jelent. Ma nem sikerült gólt szereznie, de nem okolhatjuk csak őt a vereségért. Persze ő is fontos láncszem, éppen ezért jobban ki kellene szolgálnunk.”

Nem lehet, hogy a játékosok kicsit bizonytalanok, és nem mernek bevállalni bizonyos dolgokat?

”Nem mondhatom, hogy az ellenkezője az igaz. Nem hagyhatod, hogy egy ilyen meccsen a nehézségek legyőzzenek. Nem voltunk határozottak. Amint elvesztettük a labdát, túl sokszor túlságosan szétszakadtunk mezőnyben, és ez nem fordulhat elő. Nem állhatsz meg, amikor valami nem sikerül, továbbra is tömörnek kell maradni. Páran a válogatottaknál voltak, ennek ellenére tudtuk, hogy mit kellett volna csinálni. Talán hiányzott a sikeréhség, és az a határozottság, ami ahhoz kell, hogy megcsinálj bizonyos dolgokat a pályán.”

A csapat 9 meccsen kétszer annyi gólt kapott már, mint tavaly. Most például pontrúgásból. Az ilyen esetekben lenne fontos Manolasz jelenléte?

”Manolasszal és nélküle is teljesen más helyzetekből kaptunk gólokat. A Bologna és a Milan ellen vele kaptunk ki. Túl egyszerű lenne azt mondani, hogy a hiánya miatt kapunk ki, habár az igaz, hogy ő nagyon jól helyezkedik a pontrúgásoknál. Most ott volt a csapatban Fazio és Dzeko, akik nagyon jók a levegőben. Jobban kellett volna helyezkedni, bár az ellenfelet is dicséret illeti néha. Nem a szögletből bekapott második gól miatt kaptunk ki, hanem a hozzáállasunk, a sikeréhség hiánya miatt. Amikor előrevágjuk a labdát ahelyett, hogy a szélen megjátszanánk, az azt jelenti, hogy nem tudjuk mit is kéne játszani, főleg a kiállítás után.”

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, SPAL, Serie A