Di Francesco: Engem is megőrjít az ilyen kétszínűség

Di Francesco: Engem is megőrjít az ilyen kétszínűség

Borzasztóan bosszús volt a Roma mestere az Atalanta elleni mérkőzést követően, hiszen 3 gólos előnyt adott le csapata.

Az első félidőben úgy tűnt, hogy a Romának sikerült szintet lépnie, majd később egy teljesen más csapatot láthattunk. Mi történt?

"Jó kérdés. Az első félidőben mindent megcsináltak a srácok, amit edzéseken gyakoroltunk. Tudtuk, hogy támadásban mindent megtesznek a létszámfölény kialakítása érdekében, ezért hátul felvállaltuk az egy az egy elleni játékot, ennek érdekében nagyon direkt játékot választottunk. Egyszerűen nem értem, hogy mi történt a második félidőben, de sajnos ez már nem az első ilyen eset."

"Ez valami olyasmi, aminek a csapat mentális képességeivel van összefüggésben. Ezen még mindig dolgoznunk kell. Ma is láthattuk, hogy a csapat még mindig nincs teljesen rendben. Hatalmas elismerés illeti az Atalantát is, de ha vezetsz 3:0-ra, akkor egyszerűen nem lehet a meccs vége döntetlen."

Ez a csapat akkor szenved, ha több góllal vezet?

"Egyszerűen képtelenség sátrat verni a saját kapunk előtt, és hagyni, hogy másra hagyni a munkát. Az első félidőben agresszívak voltunk, nagyon határozottan vezettük a kontráinkat remek védekezést követően. A második félidőben aztán elveszettünk szinte minden párharcot, így sajnos túl gyakran a labdabirtoklást is. Ha ezt pedig egy ilyen csapat ellen csinálod, mint az Atalanta, akkor kivégeznek."

"Egyszerűen nem volt meg a kellő folytonosság. Jó volt az Atalanta, de nagyon sok hiba volt a saját játékunkban. Sajnos a félidő előtti gól visszaállította az önbizalmát és az energiaszintjét egy olyan csapatnak, amelyik addig csak szenvedett."

A második félidőben mintha a pályán sem lettek volna a csatárok. Mi történt?

"Ez nem csak az ő hibájuk, ez általános probléma. Ha van egy olyan csapatot, ahol a játékosok kiemelkednek az egyéni párharcokban, akkor nem engedheted meg, hogy ne szűken védekezz. Egy bizonyos ponton megpróbáltam a védekezésünkön javítani, mert nagyon könnyen jöttek tőlük a beadások."

"Amitől igazán falnak tudok menni, az az a fajta következetesség hiánya, amit már a Cagliari, majd a Torino ellen is megmutattunk, vagy azon a számtalan találkozón, ahol nem sikerült visszakapaszkodnunk a meccsbe. Nem lehet, hogy jól játszol, majd az első kisebb nehézség után azonnal átadod a kezdeményezést az ellenfélnek."

Vajon a csapat fizikai állapota is szerepet játszott a második félidei halványabb teljesítményben?

"Az első félidőben partiban voltunk, de az összképet nézve nem. Néhány olyan játékosunknak, akik sérülésből épültek fel, a vége nagyon nehéz volt. Nicolo Zaniolo a szélen játszott, és csodálatosan futballozott. Azon a területen kitartást és rugalmasságot biztosított a csapatnak. Sajnos nagyon sok oka van annak, hogy így fejeződött be a meccs."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Atalanta, Serie A