Di Francesco: Én mindig a csapattal számolok, nem egyénekkel

Di Francesco: Én mindig a csapattal számolok, nem egyénekkel

Sorozatban harmadik győzelmére készül Eusebio Di Francesco együttese az Udinese ellen.

A Roma szombaton kora délután fogadja az Udinese együttesét és a Verona, majd a Benevento elleni siker után újabb győzelemre készül.

Mindössze 3 pontot gyűjtött az Udinese eddig, ezért biztosan Rómában szeretne javítani. Veszélyes meccsre számít?

"Minden meccsnek megvan a maga veszélye, még a legutolsónak is volt, aminek már vége, de fontos volt a hozzáállás. Ugyanilyen hozzáállást várok most is és hasonló határozottságot, erőt. A csapatunkban elől hatalmas értékek vannak, csak ki kell aknázni azokat."

A rotáció segít abban, hogy mindenki fontosnak érezze magát a csapatban...

Ez csak akkor segít, ha jönnek az eredmények is. Akkor van a rotálásnak értelme, ha gólokat szerzünk, de én mindig mint csapatról beszélek, nem pedig egyénekről. Mindig két játékosról beszélek posztonként, nem pedig kezdőről és cseréről. Mindenki a rendelkezésemre áll annak érdekében, hogy fontos eredményeket érjünk el.

Nainggolan sérülése rendbe jött?

"Tegnap a csapattal edzett és mindent megcsinált, amit a többiek, de ma lesz az utolsó, végső teszt. Amennyiben minden rendben lesz, úgy ott lesz a keretben és akár még kezdő is lehet."

Jobb lenne, ha kevesebb csapat lenne a Serie A-ban? Az megoldás lehetne?

"Igen, az megoldás lehetne, de nem én vagyok a megfelelő személy, akinek ezt ki kell mondania. Bármelyik csapat, amelyik feljut a Serie A-ba, az megérdemli az esélyt. Viszont van egy kisebb szakadék, ahogy már tavaly is volt. Viszont minden meccs különleges jelentőséggel bír, minél hosszabb a szezon, annál több csapat tud beilleszkedni. Nézzék meg, hogy mi történt pár éve a Sassuolóval."

Visszatérhet Defrel, mint jobb szélső, vagy mint Dzeko helyettes?

"Greget azért hozták ide, hogy Dzeko helyettese, alternatívája legyen, de én leggyakrabban a jobb oldalon játszattam. Bizonyos mérkőzéseken más játékosokhoz nyúltam, hogy adott játékosoknak még kényelmesebb legyen, de azt tervezem, hogy visszateszem őt középre. Azokon a posztokon elől elég sokat rotáltam, de Ündernek a Benevento ellen nem volt valami jó meccse."

Van esély arra, hogy Dzeko és Kolarov mondjuk pihenjen a következő 3 meccsen?

"Nem csak ők, Alisson is minden meccsen játszott. Ezek azok a döntések, amiket majd a meccs után fogok meghozni. Holnap mindannyian játszani fognak, majd azt követően megvizsgáljuk a dolgokat. Szerintem ki kell használni azt, hogy jó formában vannak."

Mi a helyzet Karsdorppal és Emersonnal?

"Emerson Németországba utazott kontrollra, ahol megvizsgálják és kiértékelik azz állapotát. Karsdorpnak kisebb sérülése van, amiatt nem játszhat. Nem akarom siettetni, persze jó lenne, ha mindketten a rendelkezésemre állnának, de jelen pillanatban, sem ő, sem Schick nincs olyan állapotban, hogy a keretben lehessenek."

A Roma azonos szinten van a Juvéval és a Napolival?

"Mindkét csapat nagyon erős, de már lassan mi is kezdjük összeszedni magunkat és a csapat egyre tudatosabb, meggyőzőbb. Ráadásul az, hogy az utóbbi meccseken nem kaptunk gólt, további önbizalmat adott. Persze hosszú még a bajnokság és remélem, hogy holnap egy lépéssel még közelebb kerülünk hozzájuk egy Udinese elleni sikert követően."

Florenzi lehet a csapat jolly joker-e?

"Igen, az lehet, az én megítélésem változott. Azzal, hogy most én edzem őt rájöttem, hogy ez a srác kész mindent megtenni és ez félelmetes. Bárhol játszatom, ő mindenhol ugyanolyan. Ő is elmondta, hogy mindent megtesz, amit kérek és ez nagyon fontos. Nagyon örülök, hogy én lehetek az edzője és biztos vagyok abban, hogy rengeteg örömet fog még nekünk szerezni."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Udinese, Serie A