Di Francesco: Elvesztettük a fejünket

Di Francesco: Elvesztettük a fejünket

A Roma 5:2-re kikapott a Liverpooltól a BL-elődöntő első mérkőzésén Angliában.

"Jól kezdtük a meccset, majd nagyon sok párharcot elvesztettünk, különösen azokban a labdás helyzetekben, amiket könnyen lehetett volna olvasni előre."- kezdte az értékelést Di Francesco.

"Sajnos elvesztettük a fejünket és azt a képességünket, hogy meccsben maradjunk."

Nem sajnálja, hogy későn váltott a 3 védős rendszerről a 4 védős megoldásra?

"Az első 20 percben nagyon jó egyensúlyban voltunk, de nyilvánvaló, hogy a játékrendszer nem számít olyan sokat akkor, amikor szinte az összes egyéni párharcot elveszted, és egyszerűen képtelen vagy az 5 méterre lévő társadhoz passzolni. Ebben az esetben semmi nem számít."

"Amikor friss játékosokat cseréltem be, akik tiszta fejjel léptek pályára, akkor mindjárt lett annyi tartás a csapatban, hogy megfelelően reagáljon. Örülök ennek, mert így maradt némi remény a visszavágóra, amiért mindenképpen érdemes lesz játszani. Hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk megcsinálni, és ugyanolyan hozzáállással kell majd játszanunk, mint a mostani meccs végén tettük."

Képes lehet a csapat egy újabb hősies fordításra?

"Természetesen, különben nem lenne értelme játszani. A futballban bármi megtörténhet, semmi sem lehetetlen. Mi már bebizonyítottuk ezt, de egyértelmű, hogy nagyon nehéz lesz. Teljesen más meccs lesz, mint a Barca elleni volt, de mindenképpen szeretnénk fordítani. Nem érdemes kritizálni a csapatot, hiszen valami igazán lenyűgözőt sikerült elérnünk eddig, csak sajnos 50 percen keresztül nem tudtunk olyan hatást gyakorolni a meccsre, amilyet akartunk."

"Kell a csapatban, hogy legyen akarat arra, hogy megfordítsuk a párharcot, és nagyon fontos, hogy a végsőkig higgyünk ebben. Én teljes mértékben hiszek. A visszavágon sokkal határozottabb Romát akarok majd látni."

Manolasz a meccsen nagyon sokszor ment előre a labdával, ami nem megszokott. Ez speciális kérés volt öntől?

"Ez akkor történt meg, amikor támadásépítés közben elvesztettük a labdát. Nagyon könnyen hagytuk magunkat lerohanni számtalanszor. Ezen az estén nem voltunk velük egy szinten, hiányzott az erő, és a fizikális jelenlét a csapatból."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Liverpool, Bajnokok Ligája