Di Francesco elégedett volt a csapat teljesítményével

Di Francesco elégedett volt a csapat teljesítményével

A Roma remek játékkal megsemmisítő vereséget mért a cseh bajnok Viktoria Plzenre a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Látszott a csapaton, hogy éhes a sikerre és szórakoztatóan akar játszani.

"A csapat ebben a tekintetben most következetes volt, és ezért nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel. A középpályásaink egyre jobban mozognak, és képesek bármikor változtatni, és ez az, amin az elmúlt napokban annyit dolgoztunk a 4-2-3-1-es rendszeren."

"Tetszett, hogy azonnal megragadtuk a kezdeményezést, az első perctől kezdve a helyes úton volt a csapat. Sosem könnyű a BL-ben meccset nyerni, de most jól játszottunk és kiszolgáltuk a közönséget. Ráadásul elég sok gólt is szereztünk, ami a csoportkörben nagyon jó dolog."

Némi kísérletezés után úgy tűnik, hogy megtalálta a helyes megközelítést.

"Én a csapat érdekében a lehető legjobb megoldást akartam megtalálni. Mindenki tudja, hogy a Románál nem a legkönnyebb dolog a kísérletezés, de mindent megtettem, hogy a játékosokat a legjobb rendszerbe helyezzem el. Nem akarom teljesen leváltani a 4-3-3-at, de végül rájöttem, hogy mindenképpen szükséges valamit változtatni a játékosokon és a rendszeren. Végül a legjobb válasszal sikerült előállnunk, szóval mostantól a lehető legkevesebbet akarok változtatni."

"A játékosokat fogom rotálni, de a játékunkat illetően megpróbálunk következetesek maradni. Az én feladatom az, hogy megtanítsak nekik néhány koncepciót az edzéseken, és nagyon örülök annak, hogy utána ezt viszontlátom a pályán."

Lorenzo Pellegrini megint fantasztikusan játszott az új posztján, szinte még Radja Nainggolannál is jobban. A csapat fontos játékosává válhat?

"Nagyon boldog vagyok Lorenzo játéka miatt. Régen mindenképpen azt akartam, hogy a Sassuolo megszerezze, és sokat fejlődött mellettem. Sokszor játszott támadó középpályást, de már előtte is játszattam ezen a poszton a 4-2-3-1-es rendszerben, ahol nagyon szépen teljesített. Remélem, hogy Nainggolannál is jobb játékos válik belőle. Komoly károkat képes okozni azon a poszton, olyan, mintha csatár lenne, de fantasztikusan érti a szerepkörét. Nagyon boldog vagyok, a srác pedig megérdemli a dicséretet."

"Sokszor kapott érdemtelenül kritikát, de most megmutatta, hogy szinte azonnal képes remekül alkalmazkodni az új pozícióhoz. Nyilvánvaló, hogy a gólok és a jó teljesítmény önbizalmat adott neki, ami sajnos előtte hiányzott."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Viktoria Plzen, Bajnokok Ligája